Sağlık Varlıktan Yeğdir Hikaye Edici Metin

Hikaye etkinliği: "Sağlık varlıktan yeğdir." atasözüyle ilgili hikâye edici bir metin yazınız. (6. Sınıf)

Maddi durumu çok iyi bir evin çocuğu olan, Ömer varık içinde yaşıyordu. Neye ihtiyacı varsa alınırdı. Fakat bu devran böyle sürmedi. Bir gün babası hastalandı. Günlerce hastanede kalmakla sağlığın varlıktan daha kıymetli olduğunu anladılar. Babası iki yıl gibi bir süre tedavi gördü. Bu iki yıl Ömer ve ailesi için çok şey demekti. Çünkü ömürlerinden ömür gitti. Ancak durum iyiye gidiyordu. Babası uzun süren bu tedaviye karşılık verdi. Sonunda doktor güzle haberi verdi. Artık babası taburcu edildi.

O günden itibaren Ömer'in hayata bakışı değişti. Babası da paranın pulun sağlıktan daha önemli olmadığını zaten anlamıştı. Bundan sonrasında daha çok insana yardım etme kararı aldılar. Bu hayatın anlamının ihtiyaç sahipleriyle ekmeği bölüşmekte olduğunu biliyorlardı. Bu hastalıkla hayata dair birçok ders almaları onlar için olumlu bir gelişmeydi. Eskiden para pul içinde yaşarken hiç kimseyi düşünmeyen bu aile yoksul ve hastalar için daha duyarlı bir hale geldi. Ömer okulda maddi zorluk çeken arkadaşları konusunda babasını bilgilendirdi. Babası onlara harçlık olsun diye ayda bir burs vermeye başladı. Bunun dışında sık sık hastaneye gidip tanımadıkları hastaları ziyaret ettiler. Onlar için neler yapabileceklerini görüştüler. Birine kan vermek gerektiğinde hemen öne atıldılar. Bu konuda çok daha hassas olmalarıyla insanlık anlamında çok mesafe katettiler.

Ömer önceden çorba falan içmez, sağlığını önemsemezdi. Babasının hastalığı ve iyileşme süreci bütün ailesi için sağlığın önemini anlamaları adına dönüm noktası oldu. Bu hastalıktan sonra tüm ev halkı daha iyi beslenmeye, düzenli uykuya, spora ve muhtaçlara iyilik etmeye özen gösterdiler. Hem sağlığa yatırım yaptılar hem de hayır yaparak sevap kazandılar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski