Fedakarlık ile İlgili Bilgilendirici Metin

Bu yazımızda fedakarlık ile ilgili bilgilendirici metin başlığı altında kısaca söz edeceğiz.

İnsanın bir karşılık ummadan çeşitli sıkıntılara sevdikleri uğruna katlanmasının adıdır fedakarlık. Sevdikleriniz için her şeyi yaparsınız. Bir annenin evi, evlatları ailesi için katlandığı bütün zorluklar, çalışıp çabalaması en güzel fedakarlık örneğidir. Yine bir öğretmenin ders verdiği öğrencileri için onlara iyi bir eğitim sunmak adına gösterdiği çaba fedakarlık demektir.

Fedakarlıkta gerçekleşmesi istene bir amaç için kendi yaralarından rahatından vazgeçme anlamı vardır. Demek ki fedakarlık kişinin kendi rahatına olan düşkünlüğünü bırakması ve olması istenen bir şey için bazı rahatlıklardan ödün vermesidir. Mesela bir adam iş saati bitince gitmesi gerektiği halde gitmez. Aslında iş bitmiş, dinlenmesi için kendine vakit ayırmalıdır. Ama o işin daha çok yapılması için iş yerinde kalır ve dinleneceği vaktini buna ayırarak fedakarlık yapmış olur.

Bize yapılan bir fedakarlık varsa, bunu unutmamalıyız. Fedakarlık yapan kişi aslında çok kıymetlidir. Onun yaptığı bu fedakarlığa hıyanet edemeyiz. Kısaca ifade edersek fedakarlık sevdikleriniz veya daha iyi bir şey için bazı acıları yutmak, kendimiz için önemli olan bazı şeylerden vazgeçmektir. Bunu da ancak düşünceli, seven insanlar yapar. Fedakarlıkta bulunan kendi keyfini yok saymakla aslında ne kadar anlamlı bir şey yapmış oluyor. Bu yüzden çevremizde bizim veya bir başkası için fedakarlık yapan birini varsa ona karşı derin bir saygımız olmalıdır. Bu yaptıklarına ise asla nankörlük etmemeliyiz.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski