Kaliteli İnsan İşiyle Boş İnsan Kişiyle Uğraşır Kompozisyon

Kaliteli insan işiyle boş insan kişiyle uğraşır cümlesi ile ilgili kompozisyon yazımıza isterseniz göz atabilirsiniz.

İnsanlarda bir kalite farkı olması boşuna değildir. Çünkü bazıları işini ciddiye alırken birtakım insanlar da kişilerle uğraşmaya meyillidir. Sözünü ettiğim ikinci gruptakiler tam anlamıyla boş insandır. Yani onların hayata bakışında bir basitlik söz konusudur.

Doğrusunu söylemek gerekirse, insan için her şeyden daha önemlisi işine bakmaktır. Başkasıyla uğraşmak boş adam işidir. Yani bizler işimiz neyse onunla ilgilenmeliyiz ki hep daha iyi yerlere gelelim. Sanki birileriyle uğraşmakla elimize bir şey mi geçiyor? Karakterimizi ayaklar altına seriyoruz böyle yaptığımızda. Bu da bizim başkaları nazarında gözden düşmemiz anlamına geliyor.

Mesela günlük yaşantımızda bazen öylelerini görüyoruz ki adam işini gücünü bırakıp başkalarının dedikodusunu yapıyor. Yok niye böyle yapmıyor, yok niye şöyle diye onların açığını araştırıyor, arkalarından konuşuyor. Peki, bu şekilde başkalarıyla uğraşmak sizce iyi midir? Hayır diyeceksiniz büyük ihtimalle. Dolayısıyla başkasıyla uğraşan kalitesiz insandır. Ne gerek var, dön önüne, kendi işine bak diyesim geliyor onlara. İnsanlar için itibar kazanmak her şeyden çok daha önemlidir. Bu da işine bakıp çalışmakla mümkündür. Başkasının kuyusunu kazarak değil.

Sonuç olarak hepimiz insanız. Buna göre eksik ve hatalı yönlerimiz olacak. Birbirimizi çekiştirmeyi bırakıp içimize bakmalı ve işlerimize odaklanmalıyız. Kaliteli insan dediğimiz insan tipi, sadece işiyle ilgilenir. Doğru olan da budur. O yüzden nerede olursak olalım insanlarla uğraşmak gibi bir yanılgıya düşmemeliyiz. Böyle bir tavrın boş adam işi olduğunu bilerek varsa bu tür bir düşüncemiz ondan hemen kurtulmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski