Hayvan Sevgisi ile İlgili Bilgilendirici Metin

Bu yazıda hayvan sevgisi ile ilgili bilgilendirici metin hakkında kısaca söz edeceğiz. Yazımızı inceleyerek örnek anlamında fikir edinebilirsiniz.

Ağzında dili olmayan ama insanlar için hiçbir kötülük düşünmeyen hayvanlara duyulan sevgiye hayvan sevgisi denir. Hayvanları sevmek insan için önemli bir vazifedir. Çünkü onlar kimseye derdini anlatacak durumda değildir. Bir tek amaçları karınlarını doyurmak, yavrularına bakmak ve barınmaktır. Bunları yaparken asla hiçbir insana zarar vermeyi düşünmezler. Bütün yaptıkları hayatta kalmak adınadır. Kendilerini güvende hissetmeleri onlar için çok önemlidir.

İnsanlar birçok şeyin kontrolünü elinde tuttuğu için hayvanlara da sevgi göstermelidir. Hayvanların neslinin devamı, daha iyi koşullarda yaşaması için hayvan sevgisine gerek vardır. Yani bizler kendi menfaatlerimiz uğruna hayvanların yaşam alanına zarar vermeyi bırakmalıyız. Hatta onların beslenmesi için de yapabileceğimiz şeyler vardır. Bunun için hayvanları da bu dünyanın bir parçası olarak görmeli ve onları yok saymamalıyız. Örneğin sokak hayvanları günlerce aç ve susuz geziyor. Hayvan sevgisi olan biri buna hiçbir şekilde duyarsız kalamaz. Dolayısıyla hayvanlar insanların sevgisine ihtiyaç duymaktadır.

İçinde hayvan sevgisi buluna bir kap onlara eziyeti reva göremez. Bazen aracının arkasına hayvanı bağlayıp sürükleyenleri görünce bu nasıl insanlıktır diye şaşıp kalıyoruz. Yani kalbi olan bir insan savunmasız bir hayvana bunu nasıl yapar demek geliyor içimden. Onların da bir canı var ya, hiç mi yüreğiniz sızlamıyor diye o kadar çok üzülüyorum ki anlatamam. Sonuç olarak hayvan sevgisi umursanmayacak bir konu değildir. Üzerimize vazife olan ve gösterilmesi gereken bir sevgidir. Kendi rahatımıza düşkün olup da hayvanları umursamamak, onların yaşam alanına müdahale etmek, eziyet çektirmek, işkence etmek gibi şeylerden özellikle uzak durmalıyız.

7 Yorumlar

  1. Ödevim için kopyalicaktım kopyalanmıyor...Çok işime yaradı maşallah

    YanıtlaSil
  2. cok güzel masallah

    YanıtlaSil
  3. Gayet kaliteli site

    YanıtlaSil
  4. bencede çok iyii

    YanıtlaSil
  5. Çok iyi bayıldım

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski