Sorumluluk ile İlgili Hikaye

Bu yazı sorumluluk ile ilgili hikaye hakkında kısaca örnek olarak yazılmıştır. Hikayemizin kahramanı Cihangir adına bir delikanlıdır. Onun sorumluluk sahibi biri olmasını konu alan bir hikaye yazdık.

Cihangir evin tek oğluydu. Bütün işler onun üzerindeydi. Babası bir yere gidecek olduğunda iş yerine o bakıyordu. Şirket çalışanları onun patronluğundan oldukça memnundu. İşçilerin aylık ücretlerini günü gününe yatırma konusunda titiz olan Cihangir sorumlu olduğu işleri çok iyi yapardı. Bir gün bir çalışan ona saygısızlık yapınca daha önce hiç yapmadığı bir şey yaptı. Onu işten kovdu. Bu durum içinde vicdan azabına dönüştür. Geceleri uyuyamaz olmuştu.

Cihangir aslında her çalışanı severdi. Fakat o kişi bir gün genel kurul toplantısında boyundan büyük laflar etti. Haddini aşması işten kovulmasına yol açtı. Bu sırada babası il dışına gitmişti. Cihangir kovduğu işçinin yerine aynı başka birini aldı. İşler aksamadan yürüsün diye yine aynı titizliği göstermeye devam etti. O günlerde işler öyle bir yoğundu ki kimsenin başını kaşımaya vakti bile yoktur. Bu yüzden o anlarda bütün tekstilciler bu şirketten birçok ürün talep ediyordu. Babası olmadığı için biraz iş yoğunluğundan başı ağrısa da Cihangir işlerin aksamasına fırsat vermedi. Yani babasını yokluğunda şirkette yönetici eksikliğini hissettirmedi. Eskiden de okurken bütün işlerini, ödevlerini, sorumluklarını çok iyi yapardı Cihangir. Ona bu bilinci ailesi kazandırmıştı.Henüz küçükken evde yapabileceği küçük sorumluluklar verildi ona. O da bu işleri yaptıkça sorumluluk duygusu gelişti.

Şimdi bu halde olmasının sırrı aslında geçmişinde yatmaktaydı. Bir gün sonra babası iş yerine döndü. Baktı ki şirkette işler çok iyi yürümüş. Oğlunu ve tüm çalışanları kutlayarak onlara bir akşam yemeği ziyafeti verdi. Bütün şirket çok güzel bir gün geçirdi. Yemekler yendi, çaylar içildi. Herkes için bu kutlama yemeği çok önemli bir birliktelik sağladı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski