Spor yapmanın sağlığımız için önemini anlatan bilgilendirici bir metin yazınız.

Soru: Yaptığınız araştırmadan edindiğiniz bilgilere göre spor yapmanın sağlığımıza için önemini anlatan bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınızın içeriğine uygun bir başlık koymayı unutmayınız. Başlık olarak Spor Sağlık Demek başlığını kullanabilirsiniz.

Sporun her türlüsü hareketli olmamızı sağlamaktadır. Bu nedenle hareketin olduğu bir yerde elbette ki sağlık da daha iyi duruma gelmektedir. Mesela yürümek, yüzmek, koşmak belimiz için önemli katkılar sağlar. Ayrıca kalp sağlığı, nefes alıp verme düzenini olumlu anlamda etkiler. Spor yapan kilo almaz. Bazıları spor yapmadığı için aşırı kilo alıyor ve obezite hastası oluyor. Oysa sporla ilgilense bunlar olmayacak.

Sporla ilgilenen insanlar baktığımızda vücutlarının daha fit olduğunu ve hastalıklara karşı dirençli olduklarını görüyoruz. Bunlar tesadüf değildir. O insanlar yatıp kalıp spor yapıyor ve sağlıklı olmalarının en büyük nedeni de spor yapmalarıdır. Bazı hastalara doktor tavsiyesi olarak da egzersiz ve yürüyüş gibi öneriler geliyor. Demek ki sporun sağlığa bir katkısı var. Dolayısıyla güçlü bir bağışıklık, hastalıklara karşı iyi bir şekilde mücadele eden vücuda sahip olmak için spordan daha etkili bir yöntem yoktur.

Kısaca özetlemek gerekirse spor sağlığa en güzel yatırımdır. Hareketsiz bir yaşamda vücutta biriken yağlar ilerleyen yıllarda ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Oysa düzenli spor yapanlar daha dinç ve sağlıklı olur. Çünkü sporla birlikte kan dolaşımı hızlanır. Vücut gereksiz toksinleri spor yapınca kolaylıkla atmaktadır. Bu gibi bilgilere göre spor yapmayı ihmal etmemek gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski