Teknolojik Cihazların İnsanlar Arasındaki İletişime Olumsuz Etkilerini Anlatan Metin

Etkinlik sorusu: Yaptığınız araştırmalardan yola çıkarak teknolojik cihazların insanlar arasındaki iletişime olumsuz etkilerini anlatan metninizi yazınız. Yazdığınız metnin içeriğine uygun bir başlık belirleyiniz.

Günümüzde teknolojik cihazlar aşırı şekilde kullanılmaktadır. Bu cihazlardan öne çıkanlar akıllı telefon başta olmak üzere tablet, bilgisayar ve televizyondur. Şimdi insan nereye gitse yanında telefonu olunca onu elinden düşürmüyor. Herkesin gözü kulağı telefonun ekranında oluyor.

Mesela ben dışarı çıktığımda bir yerde buluşup oturan insanlar görüyorum. Aynı masada oturmalarına rağmen birbiriyle konuşacakları yerde ellerindeki telefonla ilgileniyorlar. Bu durumda olması gereken iletişim yok oluyor. Yani kesintiye uğruyor. Evlerde yine aynı odada oturan kişiler televizyonda haber, dizi falan izlerken tam anlamıyla dikkatlerini oraya veriyor. Yan yana bile olsalar akılları ekranda oluyor. Dolayısıyla teknolojik cihazlar iletişimi en çok olumsuz etkileyen araçların başında geliyor.

Kısacası nereye giderseniz gidin artık eskisi gibi iletişimin olmadığını görürsünüz. Şu an yaşanılan dönem teknolojik cihazların insanları kontrolü altına aldığı bir dönemdir. Bilgisayar, tablet, telefon veya televizyon gibi araçların hepsi de bizleri ekran bağımlısı yapmış durumdadır. Oysa insanın iletişim kurmaya ihtiyacı var. Elimizde son teknoloji ürünü olan akıllı telefon, tablet; evlerimizde, iş yerlerinde TV olunca iletişim kurmak da giderek azalmaktadır. Bu araçların insanlar arasındaki en büyük olumsuz etkisi iletişimsizlik ve yalnızlaşmadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski