Her Kuş Kendi Kanadıyla Uçar Kompozisyon

Her kuş kendi kanadıyla uçar anlamı ne demek? Kısaca kompozisyon yazıp size ilham verelim dedik.

Kuşun kanadı akrabalar olarak çağrışım yapmaktadır. Bu noktadan baktığımızda bu söz, kişi yakınları yani akrabalarının desteğiyle bir şeyler başarır demek istiyor. Akrabalar insanın bir şeyi yapabilmesi, başarabilmesi için itici güç olmaktadır.

Hani bazen önümüzde yapmamız gereken bir şey olur. Bunu yapmak için kendimizi yeterli görmeyiz. Mutlaka yanımızda olacak, bize omuz verecek bir desteğe ihtiyaç duyarız. İşte bu güç yakınlarımızın bize güvenmesi ve arkamızda durmasıdır. Ev halkıyla akrabalarımız yanımızda durup da sen bunu başarabilirsin imajı verdiğinde, biz de o işi yapabileceğimize dair bir güç oluşur. Kendimize inanır, bir aksilik olma ihtimaline karşın onların güçlü desteğini hissederiz. Yani kolumuz kanadımız olan birinci dereceden yakınlarımız motivasyon kaynağımızdır.

Ben olaya bir de şu açıdan yaklaşıyorum. Kişi kendi sahip olduğu becerisiyle, kendi çabasıyla zorlukların üstesinden gelebilir. Aslında öğrenmemiz gereken bir şey vardır. Biz bunu öğrenince yapabiliriz. Ancak onu başarmak için de kendi gayretimiz en büyük etkiye sahiptir. Başkaları bizim yerimize onu yapmaya kalksa bile bunun bir anlamı olmaz. Mutlaka kendi çabamızı ortaya koymalıyız. Yoksa o işi yapabilmek havada kalır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski