Sessizlik Başarının Anahtarıdır Konulu Kompozisyon

Bu sayfadaki sessizlik başarının anahtarıdır konulu kompozisyon yazımızı inceleyerek kendi adınıza örnek alabilirsiniz.

Sessizliğin başarı ile ilişkisine bakacak olursak bana göre sessizlik iyi bir dinleyici olmak demektir. İnsan sessiz kalıp da konuşulanları, kendisine anlatılanları daha iyi öğrenme imkanına sahiptir. Çünkü sessizliğin hakim olduğu bir yerde her şey dinleme üzerine temellendirilir.

Mesela sınıf ortamı başarının anahtarının sessizlik olduğuna dair en güzle örnektir. Konuyu biraz daha açalım. Sınıfta herkes sessizce oturuyor ve öğretmenin anlattığı konuyu dinliyorsa bütün dersleri daha iyi öğrenir. Çünkü etkili bir dinleme ortamı doğmuştur. Buna bağlı olarak da sınavlardan yüksek puan alarak başarılı olur. Not ortalaması bu sayede artmış olur. Oysa haylazlık edenlerin, her ağızdan bir ses çıkan gürültülü bir sınıfta başarılı olmak neredeyse imkansızdır diyebiliriz.  Sessizliğin başarıya etkisi dikkatimizi ilgili konuya vermeyi sağlamaktan ileri gelir. Kuru laf kalabalığı yapan insanların kuru gürültüden başka yaptığı bir şey yoktur. Onlar hem kendileri dinlemediği gibi sessizce dinleyenlerin konuyu anlamasına da mani olurlar.

Sonuç olarak başarı için mutlaka sessiz bir eğitim ortamı şarttır. Bu ortamın bize sunduğu fırsatı iyi bir dinleyici olarak değerlendirdiğimiz takdirde başarı ardımızdan gelecektir. Kimsenin konuşmadığı, öğretmenin sözünü kesmediği, anlatılanları can kulağıyla dinlediği bir tablo ancak sessizlikle gerçekleşir. Bu yüzden sessizlik başarının anahtarıdır görüşü sağlam bir temele dayanmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski