Güçlükler Başarının Değerini Artıran Süslerdir ile İlgili Hikaye

Bu sayfaya güçlükler başarının değerini artıran süslerdir kısa bir hikaye örneği yazılmıştır. Hikayede fakirlik konusu yaşanan güçlük olarak ele alınmıştır.

Osman diye bir çocuk varmış. Osman'ın ailesi ise çok fakir bir aileymiş. Babası az maaşlı bir işte çalışıyormuş. Annesi de temizlikçiymiş. Alıkları maaş onlara bir hafta bile yetmiyormuş. Osman 7. sınıfa giden bir çocukmuş. Ailesinin maddi durumu iyi olmasa da çok çalışkanmış. Osman'ın bir hayali varmış. O da Türkçe öğretmeni olmakmış.

Anne ve babası onun hayalini gerçekleştirmek için uğraşıyorlarmış. Okulda Osman'ın arkadaş ilişkileri sıkıntılıymış. Herkes Osman'ı dışlıyormuş. Ona "Sen fakirsin, senden adam bile olmaz." diyorlarmış. Ama yine de Osman bu söylenenleri umursamıyormuş. Okulda sadece bir tane arkadaşı varmış. Onun adı da Arda'ymış. İyi günde, kötü günde hep yanındaymış. Okulda Osman'a bir laf söylense Arda onu korur ve teselli edermiş. Osman üzgünmüş. Çünkü çok fakiriz diye üzülüyormuş. Bazen de ben başaramayacağım diye içinden söyleniyormuş. Anne ve babası ise onu sen yapabilirsin diye cesaretlendiriyormuş. Hatta Osman'ın ihtiyaçları alınsın diye aç susuz bile kalıyorlarmış. Osman ailesine ekonomik anlamda destek olmak için bazen çalışıyormuş. Çok yorulsa bile lafını etmiyormuş. Bu kötü günlerden bir gün kurtulacaklarına inanıyormuş.

Hayalinin peşini bırakmamış ve çok çalışıp çabalamış. Aradan 6-7 yıl geçtikten sonra üniversiteyi bitirip Türkçe öğretmeni olmuş. Osman zaten çok emek verdiği için bu başarılı sonuca pek de şaşırmamış. Biraz para kazandıktan sonra ailesine güzel bir ev satın almış. Artık Osman'ın ailesi mutlu mesut bir şekilde yaşamış.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski