Fedakarlık konulu bir hikaye yazınız.

Soru: Fedakarlık konulu bir hikaye yazınız.

Bir gün Arda ve Doğukan çarşıya gidiyordu. Çok acıktıkları için çarşıdan restorana geçeceklerdi. Karınlarını doyurduktan sonra biraz gezmek istiyorlardı. Restorana gelip oturdular. Masadaki menüyü inceleyip yemek siparişini verdiler. Siparişler geldi ve bir güzel karınlarını doyurdular.

Hayat onlar için çok güzel devam ediyordu. Hesabı ödeyip restorandan çıktılar. Artık gezme sırası gelmişti. Şehrin her yerini gezdiler. Çok güzel yerlere gittiler. Hatta birçok fotoğraf çektiler. O kadar çok fotoğraf çekince telefonlarının depolama alanı ağzına kadar doldu. Gezi bitmişti artık. Arda o sırada telefona dalmıştı. Karşıdan karşıya geçiyorlardı ama gözü telefonun ekranındaydı. Bu yüzden etrafına bile bakmayı unutmuştu. Arabalar .çok hızlı gidiyordu. Bir tanesi Arda'ya çarpmak üzereydi. Durumu fark eden Doğukan Arda'yı kenara iterek onu korumak istedi. Fakat araba bu sefer Doğukan'a çarptı.

Büyük bir panik yaşayan Arda hemen ambulansı aradı. Sağlık ekipleri olay yerine kısa sürede geldi. Ambulans Doğukan'ı en yakın hastaneye yetiştirdi. Doğukan'ın durumu çok kritikti ancak bütün yakınları ona dua etti. Herkes "Allah'tan ümit kesilmez." diyordu. Haftalar sonra beklenen sevindirici haber geldi. Doğukan tedaviye olumlu cevap verdi ve hayata tutundu. Onun kurtulmasında Arda'nın yaptığı fedakarlık çok etkili olmuştu. Çünkü vakit kaybetmeden hemen ambulansı araması, zamanla yarışması çok önemliydi. İşte bunu yaşayan Arda bir daha yolda karşıya geçerken daha dikkatli olması gerektiğini anlamış oldu. Bundan sonra iki yakın arkadaş hayatlarını güzelce sürdürdüler.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski