Umudunu Kaybetmemek ile İlgili Hikaye

Bu sayfamıza umudunu kaybetmemek ile ilgili hikaye örneğimizi kısaca yazdık. Dilerseniz göz atabilirsiniz.

Elif ve İkra diye iki çok yakın arkadaş kız varmış. Aralarında hiç küslük olmazmış. 1. sınıftan beri hiç ayrılmamışlar. Girdikleri yazılılarda zaman zaman düşük not aldıkları gibi bazen de yüksek not alıyorlarmış. Elif her şeyi çabucak anlarken İkra biraz geç anlıyormuş. Bu yüzen İkra'nın ders notları daha zayıfmış.

Sınavlar okunuca Elif'in yüzü gülerken İkra genelde bir köşede ağlıyormuş. Çünkü dersteki konuları çok anlamadığı için düşük almasına üzülüyormuş. Elif, İkra'yı umudunu kaybetmemek konusunda sürekli teselli ediyormuş. Fakat İkra her düşük aldığında daha çok çalışmaya başlamış. Hatta bir gün 7. sınıfta okurken matematik yazılısı olmuşlar. İkra da, Elif de çok düşük almış. Fakat yapacak bir şey olmadığını biliyorlarmış. Buna rağmen umutlarını hiç kesmemişler. Kendilerine daha çok inanmaya başlamışlar. Bir gün iyi bir meslekte olacaklarını akıllarından hiç çıkarmamışlar.

Yıllar sonra bu iki kızımız okumuş, umutlarına sarılmışlar. İkisi de artık birer meslek sahibi olmuş. Elif avukat olmuş, İkra ise okul öncesi öğretmeni olmuş. İlk maaşlarını alınca bir çay bahçesine gidip sohbet etmişler. Eski günlerini, çektikleri zorlukları, zayıf aldıkları notları hepsini anlatmışlar birbirlerine. Bir de şimdiki hallerine bakınca iyi ki umudumuzu kaybetmemişiz. Bize bu başarıyı getiren aslında umutlu bir şekilde çalışmakmış, demişler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski