Cömertlik ile İlgili Hazırlıksız Konuşma

Fikir almanız adına bu sayfada cömertlik ile ilgili hazırlıksız konuşma yapınız konusuna kısaca değineceğiz.

Bir insan elinde olana az ya da çok demeden onu herkesle paylaşmayı seviyorsa cömertlik içinde davranıyor demektir. Bence herkesin cömert olması gerekir. Bir kere hiçbir şeyimizi başkasına özellikle de ihtiyaç sahiplerine vermediğimiz zaman bu dünyanın yaşanabilir bir tarafı kalmaz.

Büyüklüğüne bakmadan bize olanı yanımızdakine vermek, bilhassa olmayana vermek eli açıklık anlamındaki cömertliktir. Bu çok huzur verici bir davranıştır. Cimri olup da insanların sizden uzaklaştığını düşünürseniz cömertlik kadar güzel bir davranıştan niye kaçınalım ki? Her an diğer insanlarla aynı ortamda bulunuyoruz. Yediğimiz bir şeyi ya da paradır, bir eşyadır onu bir başkasının kullanımına sunduğumuzda bir anlamda iyilik etmiş oluyoruz. Bu açıdan bakarsak cömertlik insanlar arasında saygıyı, yardımlaşma bilincini, sevgi duygusunu daha çok geliştiren önemli bir erdemdir diyebiliriz. Cömertlik dediğimiz kavram illa paramızı ihtiyacı olana vermek olarak algılanmamalıdır. Vereceğimiz şey bir lokma ekmek de olabilir, bir silgi, kalemi, kağıt da olabilir ya da yediğimiz bir elma da olabilir. Böyle düşündüğümüzde biz ne kullanıyorsak onu beraber, aynı ortamda bulunduğumuz bir arkadaşımıza ya da tanımadığımız birine vermek cömertlik demektir. Bu da çok iyi bir şeydir.

Kısaca anlatırsam hepimiz daha güzel ilişkiler kurmak ve daha huzurlu bir kalp için cömert olmalıyız. Cömertliğe önem veren biri bana göre dünyanın en anlamlı, en güzel davranışını yapıyor demektir. Söyleyeceklerim bu kadardı. Dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski