Temiz Çevre İstiyorsan Önce Kendi Kapının Önünü Süpür Kompozisyon

Bu yazımızda temiz çevre istiyorsan önce kendi kapının önünü süpür cümlesinin kısa anlamı ile ilgili kompozisyon metninden bahsedeceğiz.

Kime sorarsanız sorun herkes temiz bir çevre ister. Gel gör ki temiz çevre için hepimizin de yerine getirmesi gereken sorumluluklar vardır. İşe kendi kapımızın önünü temizlemekle başlamalıyız.

Ben bir şey yapmayıp da temiz çevre istersem bu isteğimde haklılık payı yoktur. Zira önce ben temizliğe önem verdiğimi göstermeliyim. Kapımın önünü süpürmeliyim ki bu isteğimin haklı bir tarafı olsun değil mi?

İnsanların istekleri bitmez. Her konuda şu şöyle olsun, bu böyle olsun, dünya güzel olsun, yaşadığım çevre temiz olsun veya daha bir sürü isteğimiz olabilir. Önemli olan bizim de bir şeyler yapmamızdır. Bunun için taşın altına elimizi koymak gerekir. Yan gelip yatıp da kendi rahatımızı düşünerek anlamsız isteklerde bulunmak çok yanlıştır.

Sonuç olarak olmasını istediğimiz şeyler de bizim de bir katkımız olmalıdır. Gerçekleşmesini savunduğumuz hangi konu olursa olsun önce onu hayatımızda uygulamalıyız. Yani o konuda bizzat örnek olacak şekilde davranmamız gerekiyor. Bu temiz çevre bile olsa geçerlidir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski