Bağımsızlık Uğruna Ölmesini Bilen Toplumların Hakkıdır Ne Demek?

Bu yazımızda bağımsızlık uğruna ölmesini bilen toplumların hakkıdır ne demek, ne anlama gelir konularına kompozisyon yazarak açıklık getireceğiz.

Şimdi biz millet olarak kendi tarihimizi araştırıp olduğumuzda milletimiz hiçbir zaman başka devletlerin himayesi altında yaşamayı kabul etmemiştir. Bu yüzden kurduğumuz devletler yıkıldıkça yeni ve bağımsız devletler kurmuşuz. Buradan anlıyoruz ki bağımsızlık bizim için kırmızı çizgidir. Bu demek oluyor ki bağımsızlığımızı tehlikedeyse biz onun uğruna canla başla savaşıp yenilgiyi, esareti kabul etmeyip şehit olmayı bile göze alırız.

Gerek Kurtuluş Savaşı, gerek 15 Temmuz gibi karanlık bir gece bize açıkça gösteriyor ki bağımsızlığımızı gelebilecek bir tehdit ortaya çıkınca hep birlikte bütün vatandaşlarımız canını ortaya koyuyor. Yani tehlikeyi kökten bertaraf etmek için vatan için kendi canını feda etmeye hazır oluyor. İşte gerçek hayatta yaşanmış bu örneklere baktığımızda bağımsızlığı en çok onun için ölmesini bilenler hak ediyor çıkarımına ulaşıyoruz. Biz de millet olarak bağımsız yaşamaya layık olduğumu her fırsatta hatırlıyoruz . Çünkü adını bilmediğimiz ama cesareti, milli bilinci, vatan sevgisi çok yüksek olan kahraman ecdadımızı, şehitlerimiz bağımsızlık için savaştı, canını verdi, bize bağımsız bir ülke bıraktılar. Onların yurdumuzun bağımsızlığı için şehit olması aslında her şeyi anlatıyor.

Sonuç olarak bir millet bağımsızlığı hak etmek için birçok bedel ödüyor. Düşman karşısına en ağır şartlarda çıkıp korkmadan, kanının son damlasına kadar savaşıyor. Bu uğurda evinden, ailesinden, yavrularından, kendi canından geçiyor. Ama sonuçta bağımsızlığını kurtarmış oluyor. Demek ki bağımsızlık için can verilir, düşmanla her anlamda mücadele edilir. En sonunda öleceğini bilsen bile bağımsızlıktan vazgeçilmez.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski