Mutlu yaşamak için kişilerle ilişkilerimizde nelere dikkat etmeliyiz? Söyleyiniz.

5. Sınıf Sorusu: Mutlu yaşamak için kişilerle ilişkilerimizde nelere dikkat etmeliyiz? Söyleyiniz.

Kişilerle olan ilişkilerimizin niteliği mutlu yaşamayı da belirleyici bir özelliğe sahiptir. Bu nasıl oluyor derseniz iyi niyetli olarak geliştirdiğimiz ilişkiler bizi mutlu eder. Örneğin kişilerle ilişkilerimizde onlara saygılı olmalıyız. Kimsenin arkasından konuşmamalı yani dedikodu yapmamalıyız.

Hiçbir insandan üstün bir tarafımız yoktur. Bu noktada kişileri asla küçük görmemeliyiz. Herkese insan olduğu için saygı duymalıyız. İlişkilerimizde ölçüyü kaçırmamalıyız. Aramızda hep bir mesafe bırakmalıyız. Aşırıya kaçan davranışlar kişilerle ilişkilerimizi bozabilir ve mutsuzluğa yol açabilir. Mesela birine kırıcı davransak, kötü söz söylesek daha sonra içimizde vicdan azabı yaşarız Derin bir üzüntüyle baş etmek zorunda buluruz kendimizi. Bu da mutlu yaşamaya engeldir. Ayrıca kaba davranmaktan kaçınmalıyız. İnsanlara yüksekten bakmamalıyız. Asla somurtkan bir ifade takınmamalıyız. Kimsenin kuyusunu kazmamalıyız. Kendimiz için düşündüğümüz güzel bir şeyi başkaları için de düşünebilmeliyiz. Paylaşımcı olmalı, insanlar konuşurken onları dikkatle yüzlerine bakarak dinlemeliyiz. Bütün bunlar kişilerle ilişkilerimizin daha güzel olmasını, dolaylı olarak da mutlu yaşamayı sağlayan örneklerdir.

Kısacası mutlu yaşamak için kişilerle ilişkilerimizde iyi kalpli olmaya, kimseyi üzmemeye, anlayışlı olmaya özen göstermeliyiz. Yapıcı olan her davranışımız başkalarıyla iyi geçinmeyi kolaylaştırır ve bizim de mutlu olmamızı sağlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski