Okul kütüphanesindeki bir kitabı konuşturarak aşağıya onun duygularını anlatan, hikâye edici bir metin yazınız.

Soru: Okul kütüphanesindeki bir kitabı konuşturarak aşağıya onun duygularını anlatan, hikâye edici bir metin yazınız. Başlık Bir Kitabın Duyguları olabilir.

Ben Yalnız Efe adında bir kitabım. Üç ay gibi uzun bir tatil bana göre sıkıcıydı. Çünkü okul bomboştu. İçinde bulunduğum kütüphane gelen giden de olmayınca tozlanmıştı. Ama dün sabah uyandığımda okulda bir cıvıltı olduğunu hissettim. Demek ki okul açılmıştı. Koridorlardan çığlıklar geliyordu. Bu manzara beni heyecanlandırdı.

Artık kütüphanemiz canlanacaktı. Okul açıldığına göre birçok öğrenci bizi ziyaret edecek, aramızdan beğendikleri kitaplardan seçecek ve okuyacaklar. Şunu söylemek isterim ki biz kitaplar okunduğumuz sürece çok mutlu oluruz. Çünkü ne olursanız olun işe yaramak çok önemlidir. Şimdi yanımda Bir Küçük Osmancık Vardı ve Masal Masal İçinde kitap arkadaşlarım var. Onlarla bazen çocukların okuma becerisi üzerine sohbet ediyoruz. Az önce Masal Masal İçinde arkadaşım biraz üzgündü. Onu teselli etmeye uğraştık. Geçen sene en çok okunan oydu. Havalara girmişti ama o bizim canımızdır.

Tatil döneminden hiç bahsetmek istemiyorum aslında. Bizim için en kötü geçen okulların kapalı olduğu tatil zamanlarıdır. Siz de biliyorsunuz ki, okul öğrenciyle hayat bulur. Öğrencileri okula neşe katar. Bizim yanımıza gelirler. Hangimiz ilgi alanlarına hitap ediyorsak bizi alıp okurlar. İşte bizim için çok kıymetli olan bu okunma sürecidir.

Neyse sözü fazla uzatmak istemiyorum. Okullar da açıldığına göre altın çağımız başladı demektir. Yakında okuma saatleri olacak. Bu yüzden öğrencilerle sık sık bir araya gelmenin sevincini yaşıyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski