Güven ile İlgili Bilgilendirici Metin

Bu yazımızda güven ile ilgili bilgilendirici metin örneğini kısaca giriş, gelişme ve sonuç bölümleri halinde yazacağız.

Güven kelimesi koşulsuz teslimiyet demektir. Sevdiğiniz bir insana, size asla yalan söylemeyen birine, yanında huzur bulduğunuz birine koşulsuz güvenirsiniz. Çünkü birine güvenmek ondan bana zarar gelmez diye düşünmek ve sırtınızı ona yaslamak demektir. Mesela evde aile bireylerimiz, okulda en yakın arkadaşımız bizim için güvenilir kimselerdir. Onlara derdimizi anlatabilir ve gerekli anlarda bize destek vereceklerinden emin oluruz.

Hayatta güvenebileceğimiz birçok kişi vardır. Bunların en başta gelenleri aile bireylerimiz, canımızdan çok sevdiğimiz birinci dereceden yakınlarımızdır. Bununla birlikte dost bildiğimiz insanlara, eğitimcilere de güveniriz. Ancak başkalarına güvenmeden önce onların gerçekten nasıl bir insan olduklarını çok iyi anlamalıyız. Kimseyi tam anlamıyla tanımadan onlara güvenmek belki de hataya sürükler bizi. Dolayısıyla güven için ön koşul tanımaktır. Şunu söylemek gerekir ki güvenin içinde zararsızlık, emin olma, şartsız bir bağlılık, ve hepsinden daha önemlisi sevgi vardır. Sevgi olmadan birine güvenmek de söz konusu değildir.

Sonuç olarak güven kelimesinin sevgi, tanıma gibi kavramlarla yakından bir ilişkisi olduğunu söyleyebilir. Çok iyi tanıdığımız ve kendisinden emin olduğumuz, sevdiğimizi insanlar güvenilir kişilerdir. Onlardan bize zarar gelmeyeceğini biliriz. Başımıza bir işe gelse onların  desteğini göreceğimize inancımız tamdır. İşte bunu sağlayan  şey aslında güven duygusudur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski