Açık Kapı Bırakmak ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda açık kapı bırakmak deyiminin anlamı ile ilgili kompozisyon konusu üzerinde özgün cümlelerden oluşan bir yazı yazacağız.

İnsanlarla görüşmenin sonuna geldiğimizde bir daha görüşme fırsatı tanıyabiliriz. Yani konuyu tamamen kapatmayıp karşı tarafa bir yeşil ışık yakmış oluruz. Bir kez daha bu konuyu gündeme getirebiliriz, seninle yeniden bir araya gelme  ihtimalimi var mesajı vermektir.

Bir iş dolayısıyla görüştüğümüz kişiyle son konuşmamız olabilir. Yahut bir şeyin son aşamasıdır. Ondan sonrası için bir şey yapmayı düşünmüyoruzdur. Ama görüştüğümüz kişiye yeniden bir şans vermek anlamında gelen cümleler kullanırız. İşte bu tür cümlelerde açık kapı bırakmak anlamı vardır. Örneğin bizim bir iş merkezimiz var diyelim. Buraya çalışmak için başvuran işçi alımı yaptığımızda çok sayıda kişi iş başvurusunda bulunacaktır. Kontenjan dolduktan sonra da yine gelenler olacaktır. Onlara ek kontenjan açacağımızı söylemek açık kapı bırakmak gibi bir şeydir. Yani siz konuyu takip edin yeni duyurumuz olabilir diyerek o kişilere bir şans daha vermektir. Genellikle insan ilişkilerinde yaşadığımız durumlar, görüşmelere bağlı olarak açık kapı bıraktığımız halle olmaktadır. Bir şeyi reddetmiyor ve muhatap olduğumuz kişilere ilerisi için olumlu bir sinyal vermiş oluyoruz.

Kısacası konuyu hepten kestirip atmayız. İlerleyen günler için tekrar bir araya gelme ve görüşme olanağı tanımak açık kapı bırakmaktır. Bu sayede ilişkilerimizin olumlu şekilde devamlılığı sağlanmaktadır. Hayır cevabı verip bütün kapıları kapatmaktansa yeşil ışık yakarak açık kapı bırakmak daha güzel gelişmeleri beraberinde getirir.

1 Yorumlar

  1. kopyalanmıyor, bu bence çok büyük bir sıkıntı ama yine de çok teşekkürler işime yaradı

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski