Haklıyken hakkınızı alamadığınız bir durum hayal ediniz. Hakkınızı almak için neler yapardınız?

Bu sayfayı incelediğinizde 6. Sınıf için haklıyken hakkınızı alamadığınız bir durum hayal ediniz, hakkınızı almak için neler yapardınız sorusu ile ilgili cevap verebilecek şekilde bilgi sahibi olacaksınız.

İnsanlarla ilişkilerimizde, günlük yaşantımızda haklıyken hakkımızı alamadığımız durumlarla karşılaşabiliyoruz. Ben de örnek olarak bu tür bir durum hayal ederek ne yapacağımı size anlatmak istiyorum. Günlük işlerimiz için bankaya gidiyoruz değil mi? Orada bir sıra numarası alıyoruz. Ben numaramı alıp sıramı beklerken benden sonra gelen biri sıra gözetmeyip önüme geçse ben haklı durumda olurum. Böyle bir konuda haksızlığa uğradığımı hayal ediyorum.

Hakkımı almak için öncelikle o kişiye bu yaptığının yanlış olduğunu, herkesin sıraya uyması gerektiğini nazikçe söylerim. Eğer bana sert çıkarsa bankanın güvenlik görevlisine durumu anlatırım. Banka çalışanının yanına gider benim sıram olduğunu, o kişinin önüme geçtiğini anlatırım. Ama kavga etmeye çalışmam. Böyle konularda hakkımı konuşarak, usulüne uygun olarak almamın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Özellikle ifade etmek isterim ki hayatta her tipten insan var. Bazıları benim işim önce görülsün diye bir kuyrukta öne geçerek başkalarının hakkına girebiliyor. Bu tür durumlarla normalde sık karşılaşıyoruz. Gerçekte olabilen böyle durumlarda haklı olanın hakkını kavga etmeden savunması çok önemlidir.

Kısaca belirtmek gerekirse ben de hayal ettiğim bu örnek olayda ilk önce haksızlık edene bunu insanca ifade ederdim. İkna olmuyorsa banka yetkililerine meseleyi anlatır ve sorunu çözmeye çalışırdım. Ses çıkarmayıp bunu kabul etmezdim. Hakkımı bir şekilde arardım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski