Cumhuriyet Geleceğimizdir Kompozisyon

Bu sayfayı incelediğinizde cumhuriyet geleceğimizdir konulu kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaksınız. Çünkü bu kompozisyon cumhuriyetin geleceğimiz adına önemi ile ilgili örnek olarak yazılmıştır.

Cumhuriyet, 21. yüzyılda milletlerin insan onuruna yakışır biçimde varlığını sürdürmesi için en çok önemsenen bir yönetim biçimidir. Çünkü cumhuriyetin içinde hak ve özgürlüklere saygı, düşünce ve ifade özgürlüğü, kadın erkek eşitliği gibi çağdaş yaşama uygun anlayışlar yer almaktadır. Bu kapsamda halkın kendini yönetiminde etkin olması adına da cumhuriyet geleceğimizdir diyebiliriz.

Her millet için uzak bir hedef vardır. Bu hedef de çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak, yani daha gelişmiş bir toplum olmak, daha aydınlık yarınlarda yaşamak demektir. Cumhuriyet yönetimi de bütün bu olanları sunduğu için önümüzdeki yılları kapsayan geleceğimizin baş tacı olarak görülebilir. Cumhuriyette herhangi bir sınıfa ayrıcalık yoktur. Herkes eşit bir şekilde görülmektedir. Kadın erkek arasında bir fark yoktur. İnsanlar düşüncelerini özgürce ifade etme olanağına sahiptir. Bu örnekler bile cumhuriyetin geleceğimiz için de güvence vermesi anlamına gelmektedir.

Sonuç olarak insanlar yaşadığımız yüzyılda olduğu gibi gelecekte de ifade özgürlüğünün, insan hak ve özgürlüklerini çok önemsemektedir. Bu da gösteriyor ki geleceğimiz için bizlere daha medeni bir yaşam fırsatı sunan cumhuriyet anlayışıdır. O yüzden geleceğimizi teminat altına almak ve çocuklarımıza daha aydınlık yarınlar bırakmak, her alanda ülkemizi geliştirmek, bilimi sanat gibi çağdaşlığa hizmet eden alanlarda atılımlar yamak için de cumhuriyete sahip çıkmak gerekiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski