Alet İşler El Övünür Kompozisyon

Bu yazımızda alet işler el övünür atasözünün anlamı ile ilgili bir kompozisyon örneğinden kısaca söz edeceğiz.

İnsan kendini usta görür. Ustalığına güvenerek çok şeyi yapacağını düşünür. Ama bazı işler için gerekli aletlerin olması önemlidir. İlgili aletler olmayınca insan ne kadar da usta olursa olsun kusursuz iş yapamaz. Çok iyi saz çalan biri elinde saz olmasa onu çalamaz. İşte sazın notalara dönüşüp etkileyici bir ses çıkarması için elimizde bir saz olmalı ki ustalığımızı konuşturalım.

Yine su tesisatı alanında çok iyi utsa olan birine bakalım. Bu adam su tesisatı işinden ne kadar çok iyi anlıyor olursa olsun gerekli malzemeler, borular olmasa onları döşeme imkanı bulmayacak, yani ustalığını gösteremeyecektir. İlgili lan aletler bulunmadığı durumlarda kendi başınıza ben bu işten zaten anlıyorum deyip olmayan aletlerin yerine farklı bir nesne kullanarak iş yapmaya kalkarsanız bunda bir sürü kusur ortaya çıkar. Çünkü gereken aletlerin olmaması demek işin kusurlu olması demektir. Bu da beklediğimiz sonucu vermeyecektir. O yüzden şayet bir konuda uzmanlığımız varsak, elimizi o işe yatkınsa işten de hem somut hem de başarılı bir sonuç elde etmek istiyorsak lazım olabilecek bütün malzemelerin yanımızda olması çok önemlidir.

Sonuç olarak ustalığımızı sergilemeyi kolaylaştıran aletler vardır. Bu aletler olmasa  zaman kendimizi nasıl gösterebiliriz ki? Dolayısıyla alet olmadan övünmek bence çok yersizdir. Zaten ustalıkmış, kusursuz işmiş gerekli aletler olmadıktan sonra bunların hepsi aslında bir hikayeden ibarettir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski