Sorgulanmamış hayat yaşamaya değmez sözünü açıklayınız.

Bu yazımızda sorgulanmamış hayat yaşamaya değmez sözünü açıklayınız konusu ile ilgili kompozisyon metnini kısaca ele alacağız.

Bir hayatı yaşamaya değer kılan onu sorgulamaktır. Sorguladıkça olaylar arasındaki neden sonuç ilişkisini daha iyi kavrayan insana göre hayat da bir anlam kazanır. Dolayısıyla hayatı sorgulamak onu yaşanabilir bir hale getirmektir diyebiliriz.

İnsanın düşünme becerisini devreye sokmasıyla her şeye sorgulayıcı bir bakış açısıyla yaklaşması neler olup bittiğini anlama babında güzel bir şeydir. Her gün yeni bir şey oluyor ve bunlar nasıl olmuş, niçin ortaya çıkmış gibi sorularla hayatı anlamlandırıyoruz. Olayların iç yüzünün farkına varıyoruz. Oysa hiçbir şeyi sorgulamadan öylece kabul etsek hayatın da bir anlamı kalmaz. Bundan dolayı yaşadığımız hayatı, başımıza gelen olay veya durumları sorgulamak gerekiyor. Eğer hayatı sorgulamıyorsak odun gibi boş yaşa yaşıyoruz demektir. Sorgulayıcı bir bakış açısına sahip olan kişiler yalanan hadiseleri arasındaki sebep sonuç ilişkilerini daha doğru okur. Hayat dair anlamlı çıkarımlarda bulunabilir. Demek ki şöyle yaparsak bunlarla karşılaşırız gibi analitik düşünür ve gerçeğe mantıklı bir çerçeveden bakar. Anlayacağınız bu hayat boş adam olmaya uygun değildir. Her şeyde bir anlam vardır. Onu da fark edebilmek aklımızı harekete geçirip sorgulamakla mümkündür.

Kısacası sorgulamak eleştirel düşünme ve hayata o pencereden bakmak demektir. Bunun da insana sağladığı pek çok kazanım olacaktır. Siz bir hiçbir şeyi sorgulamadan, boynunuzu bükerek yaşamaya devam ederseniz elinize işe yarar bir şey geçmeyeceği gibi hayatın tadını da alamazsınız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski