Eğer Bir Gün Benim Sözlerim Bilimle Ters Düşerse Bilimi Seçin Kompozisyon

Bu sayfadaki metni okuduğunuzda eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin sözü ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye rahatlıkla ulaşacaksınız.

Bilime ne kadar önem verdiğimizi hiç düşünüyor muyuz? Yahut da gerçek, kullanışlı bilgiler elde edeceğimiz bir yol gösteri arıyor muyuz kendimize? Eğer arıyorsak bunun cevabı kesinlikle bilim olmalıdır. Bilim insanlık için en öneli yol gösterici olarak görülmelidir. Bilimsel yöntemlerle açığa çıkarılan her türlü bilgi hayatımız adına çok kullanışlı ve işe yarar niteliktedir.

Bilime hayatımız daha çok kolaylaşmaktadır. Atatürk de bilime çok önem vermiştir. O, bilimi muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefimize ulaşmak için en etkili yöntem olarak görmüştür. Çünkü bilimde yalan yanlış bilgilere yer yoktur. Araştırmalar sonunda doğruluğu kanıtlanmış bilgiler vardır. Bunlar da insanların yolunu aydınlatır. Atatürk, eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin derken sizler beni örnek alınması gereken bir lider olarak görüyorsunuz. Kurtuluş Savaşı döneminde ülkemiz için yaptıklarım, hayata geçirdiğim çağdaş uygumalar sayesinde benim yolumdan girmek istiyorsunuz Benim düşüncelerimi, sözlerimi kendinize bir ilke olarak görüyorsunuz ama bilime ters bir sözüm olursa benden vazgeçin bilimi seçin demek istemiştir. Yani bilim benim sözlerimden, düşüncelerimden daha doğrudur.

Asıl kullanacağınız, hayatınızda işe yarayacak gerçek doğrular sadece bilimdedir. O yüzden bilimin her şeyden daha üstün tutun gibi anlamlara gelen bu sözü söylemiştir. Sonuç olarak kendimize bir rehber arıyorsak bu bilimden başkası olmamalıdır. Bilimi tek gerçek kabul edip onun ışığında yürümek her zaman için daha doğru olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski