Bal Bal Demekle Ağız Tatlanmaz Kompozisyon

Bu yazıyı incelediğinizde bal bal demekle ağız tatlanmaz kompozisyon konusu ile ilgili örnek alacak ve fikir sahibi olacaksınız.

Biz insanlar özel güç ve yetenekleri olan canlılar değiliz. O yüzden bir şeyin olmasını dile getirdiğimizde bu mümkün değildir. Hepimiz normalde bu hayatta ı-olmasını arzu ettiğimiz güzel hayalleri başkasına anlatırız. Bunları dile getiririz ama söylemekle gerçekleşmeyeceğini, bilmemiz gerekiyor. Ben fabrika açacağım deyince fabrika hemen açılmış olmuyor. Yahut da pilot olup gökyüzünde kuş gibi süzüleceğim dediğimizde anında pilot olmuyoruz.

Anlayacağınız herkesin ağzından güzel sözler çıkar ama bunları gerçekleştirmek için mutlaka çalışmak gerekiyor. Boş oturup bir şey yapmadığımız zaman bun söylediklerimiz sadece hayalde kalır. Mesela ben bal istiyorum dediğimizde bal önümüze kendiliğinden gelmiyor. Onu almak için ya arıcılık yapmak ya da para ile almak gerekiyor. Peki bunları yapabilmek için de ne yapmalıyız? Tabi ki çok çalışmalıyız. Bir konuda kurduğumuz hayaller varsa bunları hayata geçirmek yalnızca çalışmakla ilgilidir. Dolayısıyla işin içinde çalışmak olmazsa bu hayatta hiçbir isteğimiz de gerçek olmaz. Olmasını istediğimiz güzel şeyleri hak etmek için yorulacağız, ona kafa yoracağız, ortada bir çabamız olacak ki ona ulaşalım.

Kısaca söylemek gerekirse bal demek aklımızdan olmasını ümit ettiğimiz hayaller demektir. Ağzımızın tatlanmaması da konuşmakla bir yere varılamayacağını ifade etmektedir. hayalleri gerçeğe dönüştürmenin tek yolu da elbette çalışmaktır. Bir isteğimize onu sözle ifade ederek ulaşamayız. Sorumluluk alıp kolları sıvayıp elimizden gelen gayreti gösterdiğimizde kısacası çalışıp çabaladığımız oranda isteklerimize ulaşırız. Hiçbir şey yapmadığımız halde sırf konuşarak somut kazançlar elde edilemez.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski