Gençliğin Gözünde Cumhuriyet Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyerek gençliğin gözünde cumhuriyet konulu kompozisyon yazabilecek ve bu konuda fikir sahibi olabileceksiniz.

Gençliğin gözünde cumhuriyet her şeyden önce Ata'mızın emaneti, ecdadımızın unutulmaz yadigarı olması bakımından çok önemlidir. Cumhuriyeti kazanmak için ecdadın verdiği ölüm kalım mücadelesinin anlamı gençliğin gözünde çok büyüktür. Bunun farkında olan her genç çalışkan, üretken olması gerektiğini de bilecektir. Gençlik ülkenin gelişimi için iyi bir potansiyel demektir. Tarihinden ders alan ve ecdadının cumhuriyet için yaptığı fedakarlıkları dikkate alan gençlik sayesinde vatanımız gücüne güç katacaktır.

Vatanın her karış toprağı cumhuriyeti anımsatan ve onun için çekilen cefaları anlatır bize. Biz gençler olarak üzerimizde bulunan cumhuriyeti koruma ve yaşatma sorumluluğunun farkındayız. Bunun için ülkemizin bilimde, teknolojide, eğitimde kısacası her alanda ilerlemesi gerektiğini çok iyi biliyoruz. Cumhuriyetin açtığı aydınlık yolda çalışkanlığıyla ve vatan sevdamızla durmadan yürüyecek ve cumhuriyeti çok daha güçlü bir şekilde ileriye taşıyacağız. Bir milletin genç nüfusu ne kadar çoksa gücü de o kadar artar. Cumhuriyetle birlikte devletimizin önündeki birçok engel de kalktığı için gençlik bu potansiyeli kullanıp vatanımızı daha çağdaş, daha medeni ve daha gelişmiş bir hale getirecektir. Gençliğin gözünde cumhuriyetin anlamı onun nice zorluklara rağmen kazanılması, yaşatılması ve aydınlık bir geleceğe fırsat sağlaması açısından çok büyüktür. Gençlik damarlarındaki vatan sevdası ve enerjiyle cumhuriyet için çalıştıkça atalarına olan borcunu da ödemiş olacaktır.

Cumhuriyet gençliğe umut vadeden bir gelecek sunar. Gençler atalarımızdan bize bırakılan bu kıymetli mirası yaşatmak için çok çalışmak gerektiğini bilir. Atatürk cumhuriyeti ilan ettikten sonra birçok inkılabı hayat geçirirken gençlere olan güvenini de açıkça dile getirmiştir. Cumhuriyet gençlere emanettir ve gençler onu her zaman koruyacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski