Bayrak ve Bağımsızlık ile İlgili Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyerek bayrak ve bağımsızlık ile ilgili kompozisyon yazmak için örnek alabilirsiniz.

Bayrağın bağımsızlıkla yakından bir ilişkisi olduğunu hepimiz biliriz. Bir millet bağımsız bir devlet kurduğunda kendine ait onu simgeleyen ve bütün halkın saygı duyduğu bir bayrağı olur. Yani bayrak bağımsızlığın tescillenmiş halidir demek son derece uygundur.

Mesela dünyanın her tarafında bağımsız olarak yaşayan bir sürü millet var. Bu milletler bağımsızlığını ilan etmiş ve kendilerini temsil eden her biri farklı şekillerde ama anlamı çok büyük olan bayrakları var. Bayrak ulusların bağımsız olduğunun en açık ifadesidir. Ayrıca bayraklar taşıdıkları özel anlamlar nedeniyle kutsal görülür. Bu yüzden kimin bayrağıyla karşılaşsak ona taşıdığı kutsal anlamdan dolayı saygı gösterilmesi gerekiyor. Milletler bağımsızlığını kazanmak ve bayrağını göklerde dalgalandırmak için çok ağır bedeller ödemiştir. Ülkelerin tarihte yaptıkları savaşların çoğunda bayrak ve bağımsızlık vurgusu olduğunu görmekteyiz.

Sonuç olarak milletler aynı dili konuşan insan toplulukları olsa da onların bağımsız oluşu gökte bayrağının dalgalanmasıyla anlaşılır. Bu anlamda bağımsız bir millet dediğimizde kendi bayrağı olan millet şeklinde anlarız. Bayrak ve bağımsızlık birbirinden ayrı düşünülemez. Kısacası bayrak özgür olmanın, bağımsız yaşamanın somut bir belgesidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski