Ben Şuna İnanıyorum Sevgi İnsana Her Şeyi Yaptırabilir Bir de Sevgisizlik ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda ben şuna inanıyorum sevgi insana her şeyi yaptırabilir bir de sevgisizlik ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Hayatta yaptığımız her şeyin temelinde sevgi ve sevgisizlik vardır. Eğer bir şeyi seviyorsak, içimiz sevgiyle dolup taşıyorsa bütün güzel şeyleri severek, isteyerek yapıyoruz. Ama bir de sevgisizlik var. Sevgisiz bir insan da kötülük adına her şeyi hiç çekinmeden yapar. Dolayısıyla hayatı şekillendiren iki unsur olarak esasında sevgi ve sevgisizliği masaya yatırmalıyız.

Biz insanlar bu dünyada belli bir süre yaşayacağımız biliyoruz. O zaman hayatı güzel bir şekilde ondan gerçek anlamda tat alarak yaşamak isteriz değil mi? Bunun için tek gerçek ise elbette sevgidir. Sevgisiz bir kalpte acıma duygusuz olmaz. Başkalarına nasıl zara veririm diye düşünür. Daima onun içinde diğer insanlara, canlılar karşı bir acımasızlık hakimdir. Oysa yüreği sevgiyle dolu olan bir insan ise merhametli anlayışlı, başkalarına yardım ve iyilik etmekten keyif alan, başka bir ifadeyle hep güzeli şeyler yapan biridir. Bizim için önemli olan da aslında budur.

Sonuç olarak iyilik ve kötülük sevgi ve sevgisizliğe bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Sevgiyle her türlü güzel ve olumlu şeyleri yaparken, sevgisizlikle de tam tersi aklınıza gelebilecek her türlü kötülüğü yapabiliriz. İnsanı ele geçiren bu anlamda sevgi olmalıdır. Sevginin egemen olduğu bir yürekle yakın çevremizden başlayarak her şeye farklı bir güzellik katmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski