Bilgi Güçtür Cehalet Mutluluktur Kompozisyon

Bu yazımızda bilgi güçtür cehalet mutluluktur sözü ile ilgili kompozisyon konusu üzerinde kısaca duracağız.

Güçlü olmak için bilgili olmak bir ön koşuldur. Çünkü ne kadar bilgi sahibi olursak ilgili konularda söz sahibi olma derecemiz de o kadar artacaktır. Bunun anlamı güç demektir. Güç her insanın ulaşmak istediği bir dereceyi belirtir. Ona sahip olmak ise bilgiye sahip olmakla mümkün olmaktadır.

Cehalet körlük gibidir. Etrafınızda birçok şey yaşanıyor ve siz bunları göremiyorsunuz. Bu anlamda cehaletin etkisiyle neler olup bittiğini anlamıyor ve hiçbir şeyi aklınıza takma gereği duymuyorsunuz. Buradan bakıldığında cehaletin tam anlamıyla mutluluk olduğunu söylememiz gerekir. Cehalet kaygısız, hiçbir şey düşünemeyen, farkında olmama gibi rahatlıklarla insana mutluluk verir ama bu da çok iyi bir şey değildir. İnsanın aklı var ki bunu kullanması, gerektiği yerlerde mantıklı düşünebilmesi için cehaletten kurtulması lazımdır. Yani cehalet ilk başta iyi mutluluk veren iyi bir şeymiş gibi görünse de buna aldanmamalıyız. En önemli olan şey insanın gücünü belli bir seviyeye taşımasıdır. Buna da ancak bilgiyle ulaşılır. O yüzden bilgi öğrenme anlamında isteğimizi canlı tutmalıyız.

Sonuç olarak bilgi mi daha iyi cehalet içinde olmak mı diye bakarsak tabii ki bilgili biri olmak bütün hayatımız boyunca işimize yarayacaktır. Belki bilinçli bir insan olarak birçok şeye kafa yoracağız. Beynimiz daha çok çalışacak, yaşanan hadiseleri kafaya takacağız ama bilginin verdiği gücü kullanarak bunların üstesinden de geleceğiz. Cahil kalıp da mutluymuş gibi görünmek aslında hayatı tam anlamıyla yaşamak sayılmaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski