Çanakkale Savaşı'nda komutan olduğunuzu ve taarruza geçmeden önce askerlerinize bir konuşma yapacağınızı hayal ediniz.

Bu yazımızda ele alacağımız 6. Sınıf Türkçe etkinliğinin sorusu: Çanakkale Savaşı’nda komutan olduğunuzu ve taarruza geçmeden önce askerlerinize bir konuşma yapacağınızı hayal ediniz. Konuşma metninize etkileyici bir hitap ifadesiyle başlamayı unutmayınız. Metninizde “özveri, sorumluluk, bayrak, vatan, bağımsızlık, şehitlik” kelimelerini kullanınız.

Ey kahraman daima yüreğin vatan sevgisiyle yanıp tutuşan askerlerim, sizinle bugüne kadar birçok savaştan zaferle çıktık. Şimdi onların hepsinden daha önemli bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Bu savaş hepsinden daha çetin olacaktır ama benim içim çok rahat. Çünkü sizler varsınız. Hepiniz bu vatanımızın kurtuluşu için çekinmeden savaşacak cesarete sahipsiniz. Bizler iman gücümüzle düşmana izin vermeyeceğiz. Ben sizleri çok seviyorum.

Çanakkale bizim için, çocuklarımız için, milletimizin geleceği için en büyük kalemizdir. Onu canımız pahasına savunacağız. Düşmanı geri püskürteceğiz. Geri dönmeyeceğini bile bile buraya gelmeniz, sevdiklerinizi gözü yaşlı bırakmanız gibi konuların hepsinin ötesinde vatan var. Vatanımız kurtulursa daha güzel yarınlara koşacağız. Bu yüzden sizin özveriniz çok şey ifade ediyor. Sorumluluğunuzun ne kadar büyük olduğunun farkında olmazı beni gururlandırıyor. Çünkü vatan demek her şeyimizi özgürce yaşamak demektir. İşte bu yüzden bayrağımız daima göklerde dalgalanmalıdır.

Vereceğimiz mücadelenin sonunda şehitlik var. Şehitliğin dinimizce de kutsal olduğunu biliyoruz. Canımız yansa da şehit düşsek de bu güzel vatanımızı düşmana yar etmeyeceğinizden adım gibi eminim. Sizler bu cefakar milletin kahraman evlatları olarak sırtınızdaki sorumluluğu layıkıyla yerine getireceksiniz. Bütün ülkemizin duası sizinledir. Ben sizlere hakkımı helal ediyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Şimdi ayağa kalkma vaktidir. Yolunuz açık olsun yiğitlerim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski