Okuma Kültürü ile İlgili Bilgilendirici Metin

Bu yazımızda okuma kültürü ile ilgili bilgilendirici metin hakkında kısaca bir metin yazacağız. Bu metni inceleyip fikir edinebilirsiniz.

Okuma bir kültürdür. Bu kültür sayesinde insan kendini geliştirmiş olur. Hani bize oku adam ol derler ya, okumak da öğrenim görmek ve ileride bir meslek sahibi olmak şeklinde düşünülür. Peki okuma konusunun önemi nereden gelmektedir? Şimdi bunu kısaca açıklayalım. Okuyan insan bilinçli ve kültürlü olur. Bu tür kimseler çevresine göre daha aklı selim bir karaktere bürünürler.

Okumanın kişiye kattığı bir olgunluk vardır. Bu olgunlukla onlarda gözle görülür bir sakin olma durumu vardır. Her şeye sakin bir yaklaşımla düşünerek bakarlar. Örneğin bir şey olur ve tepkileri son derece yapıcıdır. Çareyi hemen gürültü patırtıda aramazlar. Anlaşmanın konuşarak olması gerektiğine inanırlar. İşte bu yüzden okuma insanı insan yapan olumlu bir kültürdür. Okuyan kişi en çok kendini bilir. Çünkü okumanın bir diğer adı da ilimdir. İlim insana insan olduğunu hatırlatarak onu daha akıllı davranmaya iter. Bununla birlikte okuma cahilliği ortadan kaldıran en etkili ve kısa yoldur. Tek amacı okuma olan kişiler en sonunda doğruya ulaşır ve bilimin tek doğru olduğuna kanaat getirerek cehaleti yenerler. Bu yüzden geçmişte veya günümüzde yazıldığına bakmaksızın birçok kitabı araştırmalı, ilgimizi çekenleri, bizim için fayda sağlayacağına inandığımız eserleri alıp okumalıyız.

Kısacası kendimizi tanımak ve bilmek, cahilliğe karşı verdiğimiz savaştan zaferle ayrılmak ve kültürümüzü, görgümüzü, bilgimizi artırmak için okumalıyız. Okuyarak kendimizi geliştireceğimiz gibi çevremizdeki insanlara da faydalı bir birey olmalıyız.

1 Yorumlar

  1. Kısaltılmış cümlelerle kısa bir düz yazı olsaydı, ödevi hoca internetten baktığımı anlamazdı ama inede teşekkürler

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski