Birlik ve Beraberliğin Önemini Anlatan Bir Kompozisyon

Bu yazımızda birlik ve beraberliğin önemini anlatan bir kompozisyon konusunu etkileyici bir metin oluşturarak kısaca ele alacağız.

Bir milletin başına onu çaresiz bırakan çok kötü olaylar gelebilir. Bu zorlukları aşmak için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmelidir. Birlik ve beraberliğe uygun atılan her adım bütün zorlukları bertaraf edecek bir güce sahip demektir. Ülkemizin üstünde kara bulutlar gibi dolaşan düşman emelleri olabilir. Bir afet yaşanır insanlar kurtulmayı bekleyebilir. Bu tür zorlu koşulların üstesinden gelmek ise tam anlamıyla birlik ve beraberliğe bağlıdır.

Örneğin bir millet için tehdit anlamına gelen bazı şeyler vardır. Bunların en tehlikeli olanı dış düşmanların yurdumuz üzerindeki kötü emelleridir. Yani bu düşmanlar ülkemizi yıpratacak, zayıflatacak bazı adımlar atabilir. İçeriden de kendilerine yandaş seçebilir ve yürütecekleri ajanlık faaliyetleriyle içeride bir karışıklık çıkarabilir, milletin huzurunu kaçırabilirler. Daha ilerisini düşünürsek doğrudan saldırıya geçebilirler. Böyle durumlarda birlik ve beraberliğin ne denli önemli olduğu daha iyi anlaşılıyor. Şimdi halk birliğine beraberliğine sahip çıkmazsa aslında düşmanın amacına hizmet eder. Bu da ülkemizin, bağımsızlığının tehlikeye girmesi demektir. Dolayısıyla görüşlerimiz, yaşam tarzımız, hayata bakışımız farklı olsa da aynı ülkede yaşayanlar olarak hep birlikte birlik ve beraberliğe önem vermeli düşmanlara karşı tek yürek olmalıyız.

Sonuç itibariyle birlik beraberliğe önem veren, her koşulda bu hayata geçiren milletlere kimse boyun eğdiremez. Onların arası bu ruhla kenetlenmiştir. Tuğlaları bir arada tutan beton harcı gibi halkı bir çatı altında aynı amaç uğruna toplayan, güçlü hale getiren de birlik ve beraberliğe verilen önemdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski