Bilgili Olmak İçin Kitap Okumak Şart Değildir Münazara

Bu yazımızda bilgili olmak için kitap okumak şart değildir ile ilgili münazara konusunda savunma örneği olan kısa bir kompozisyon yazacağız.

Hepimiz için bilgili olmak çok önemli bir ayrıcalık olarak görülür. Fakat bilgili olmanın da birçok yolu var. İlk başta herkesin aklına çok kitap kursak bilgimiz artar düşüncesi gelir ama iş sadece kitap okumakla olmuyor. Kitap okuyunca evet, yeni bir şeyler öğreniyoruz ama bizim için gereken bütün bilgileri kitaplarda bulamayız.

Kitaplar ağırlıklı olarak kurgu üzerine yazılmış roman, hikayeler anlatır. Bunlar arasında tarih, sanat, ansiklopedi gibi kitaplardan bilgi öğrenebiliriz. Şiir, hikaye, roman, tiyatro eserleri olan kitaplar daha çok duygu ve düşünce dünyamıza hitap eder. Onlar insanın hisleri üzerine inşa edilen ve kalem alınan eserlerdir. Bilgili olmak için günümüzde teknolojiyi iyi kullanmak ve dijital ortamlardan yararlanmak bence daha doğru olur. Çünkü artık her bilgiye çevrim içi ortamlardan araştırma yoluyla ulaşmak mümkündür.

Mesela bilgi kaynaklarına bakacak olursak aklımıza makaleler, gazete ve dergiler, güvenilir internet siteleri, tarih araştırmaları, bilimsel çalışmalar gibi pek çok örnek geliyor. Bunlar bilgili olmak için sadece kitapların yeterli olmayacağını açıkça göstermektedir. Dolayısıyla eğer gerek duyduğumuz alanda bilgi sahibi olacaksak bunların hepsine kitaplardan ulaşamayız. O konuda yazılmış makaleler, araştırma metinleri işimizi görecektir. Kısacası ihtiyacımız olan her bilgiyi kitaplarda bulmak mümkün değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski