Büyük Gazi ve Milli Mücadele Ruhu Kompozisyon

Bu yazımızda Büyük Gazi ve Milli Mücadele ruhu kompozisyon konusu etrafında örnek bir metin ele alacağız.

Samsun’dan yola çıkan Büyük Gazi milletimizdeki milli mücadele ruhunu uyandıran çok önemli bir şahsiyettir. Onun halkı vatan etrafında örgütlemesi, tek başına kalınsa bile bu mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiği bilincini yerleştirmesi Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle ayrılmayı sağlayan en önemli kazanımlardan biridir.

Ülkemizin bütün kasıtlı imkanlara rağmen düşmanlar karşısında canı pahasına savunulması Büyük Gazi'nin halka aşıladığı milli mücadele ruhuyla yakından ilişkilidir. Milli mücadele ruhu vatanı savunan son kişi kalsak bile asla telsim olmamak demektir. Bu uğurda şehit olmayı, canını feda etmeyi ama asla düşmanlar boyun eğmemeyi ifade eder. Atatürk gibi Büyük bir gazinin önderliğinde gelişen ve hayata geçen bu ruh sayesinde kahraman milletimiz tek yürek olarak Samsun’dan başlayan ve Ege de son bulan bu mücadelenin bir destan olmasında çok önemli rol oynamıştır. Işığın, hastanenin, hemşirenin, öğretmenin olmadığı, bütün imkansızlıkların kendini gösterdiği o dönem ülkemizin üstünde adeta kara bulutlar dolaşıyordu. Büyük Gazi Atatürk vatanını çok seven bir lider olarak milli mücadele ruhunu canladıran adımlarıyla halkımız için bir umut olmuştur.

Düşman devletlerin her yandan yurdumuz işgal etmeye başlaması halkı endişelendirse de bir güneş gibi doğan ve ortaya çıkan, vatan savunması için gereken milli mücadele ruhunu yeşerten büyük Gazi Atatürk'ün vatanımız için alığı bu çok önemli sorumluluk hiçbir zaman unutulamaz. Onun başlattığı bu mücadelenin zaferle sonuçlanması bizler için çok şey anlatır. Biz Türk gençleri, evlatları tarihten milli mücadeleden çok önemli dersler almalıyız. Bu ruhu daima ayakta tutmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski