Çalışmak İnsanı Tembellikten Kurtarır Kompozisyon

Bu bölüme göz attığınızda çalışmak insanı tembellikten kurtarır sözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazmaya hazır hale geleceksiniz.

Çalışmak aslına bakarsak ilk başta bir şey kazanmak, bir gelir elde etmek veya bir amaca ulaşmak için görünse de onun insanı birçok sıkıntıyla beraber tembellikten kurtardığı da önemli bir gerçektir. Çünkü çalışmayan insan boş dura dura bir zaman sonra artık hissizleşiyor ve uyuşuk bir hale geliyor. Bu uyuşukluk can sıkıntısıyla birleşip tembelliğe davetiye çıkarıyor.

Çalışan insanlar daha mutlu, hayata daha olumlu bakan, can sıkıntısı nedir bilmeyen özellikte oluyor. Bu yüzde küçük de olsa bir işte çalışmak insana çok önemli katkılar sağlayacaktır. Şu bir gerçek ki tembellik asla iyi bir şey değildir. Tembelliği biz rahatlık olarak görsek de işin arka boyutunda büyük bir sıkıntının olduğunu söylememiz gerekir. Çünkü tembellik insanı köreltir. Ona göre her şey anlamsızdır. ben bile işim olmadığı zaman evde boş oturunca ne yapsam diye kafayı yiyecek duruma geliyorum. İşte bu tembelliğin insana verdiği sıkıntıyı anlatıyor. Dolayısıyla çalışmak her ne kadar yorucu gelse de aslında insanı mutlu eden bir şeydir.

Kısaca toparlarsak insan için çalışmak hayatı güzelleştirir. Can sıkıntısını ortadan kaldırır. İçimizde bir enerji depolanmasını sağlar. Bir şeyler yaptıkça, ürettikçe hayattan keyif aldığımızı görürüz. Bütün bunlar çalışmanın insana kattığı güzelliklerdir. Çalışan insanın aklı işinde gücünde ve çevreme nasıl fayda sağlarım düşüncesinde olacaktır. Bunlar iyi şeylerdir bir insan için. Tembellik ise rahatlık gibi düşünülse de ruh sağlığını bile bozmaya kadar giden kötü bir şeydir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski