Başarı neyi çağrıştırıyor?

Bu sayfamızda size örnek olarak başarı neyi çağrıştırıyor konusunda kısaca bir kompozisyon metni yazacağız.

Başarının size çağrıştırdığı kelimeleri büyük bir özveri sonunda gelen kazanım, pes etmemenin zaferi, çalıştığının karşılığında alınan somut ödül şeklinde örneklendirebiliriz. Şimdi başarı kelimesi ile ilgili çağrışım yapan diğer kavramları biraz daha açık yazalım. Başarı dendiğinde çalışkanlık akla gelir ilk önce. Çünkü başarı elde etmek için öncesinde iyi bir çalışma gerekiyor. Aynı zamanda planlı olmak da başarının çağrıştırdığı kelimeler arasındadır. Planlı çalışanlar başarı için daha avantajlıdır.

Başarı bize sebat etmeyi de çağrıştırır. Sebat etmek çalışma sürecinde gösterilen sabrı ifade eder. Yani işin içinde sabır olduğunu söylemek de lazımdır. Başarı için kararlı olmak, yılmamak, vazgeçmemek kelimeleri de akla gelebilir. Uzun bir süreç varsa önünüzde çalışmaktan bıktıysanız biraz dayanmak gerekiyor. Bu durum kararlı olmayı çağrıştırır. Bunun dışında önümüze istenmeyen tablolar çıkabilir. İşlerimizde aksamlar yaşanabilir. Kendimizi iyi hissetmiyor olabiliriz. Bu durumlarda isteğimizi koruyup korumadığımız da başarıyı etkiler. Dolayısıyla başarı kelimesi çok farklı kelimeleri çağrıştırabilir.

Kısaca saymak gerekirse başarı dendiğinde zihnimizde çağrışan kelimeler azim, çaba, çalışkanlık, amaca dair gösterilen kararlı duruş, yılmamak, çalışırken tutarlı ve istekli olmak, zorlukları aşacağımıza inanmak, sıkıntıların geçeceğine dair umudu korumak, olumlu düşünmek, ben bunu yapabilecek güçteyim demek gibi kelimeler olarak sayılabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski