Çok Koşan Çabuk Yorulur ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde çok koşan çabuk yorulur ile ilgili kompozisyon konusu hakkında örnek alabilecek ve fikir sahibi olacaksınız.

Hangi konuda olursa olsun çok koşmak çok çalışmak, enerjisini çabucak tüketmek demektir. Bir iş yaparken bütün enerjimizi o anda kullanırsak daha sonra çalışmaya gücümüz yetmez. Yani aynı anda yüz yüzümüzü kullanırsak haliyle dizlerimizde derman kalmayacak şekilde yoruluruz. İnsan çalışırken biraz dengeli çalışmalıdır. Gücünü toplayıp daha sonraki işler için de enerjisi kalmalıdır.

Mesela bir futbol takımında oynadığımızı düşünelim. Saha içinde oradan oraya koşan hiç yerinde durmayan tabiri caizse nefes bile almayan biri kısa sürede ayakta duramayacak hale gelir. Ondan sonra koşmaya çalışsa, rakibin ataklarını önlemek istese bile buna yeterli gücü, enerjisi olmayacaktır. O yüzden en doğrusu biraz soluk almaya zaman ayırmak da lazımdır. Ben bütün enerjimiz iş olsun bitsin hemen sonuçlansın diye hızla harcarsam iş bitmeyeceği gibi ben de yorulmakla kalırım. Bir atlet hızlı koşarsa birkaç yüz metre sonra nefes alamayarak yere yığılabilir. Oysa daha kontrollü ve dengeli koşarsa daha fazla mesafe kat etmiş olur.

Kısacası biz robot değiliz ki yorulmayalım. İnsan olan canlıdır ve çok aralıksız çalışınca, doğal olarak yorulur. Enerjimiz sahip olduğumuz kredi gibidir. Bu krediyi bir an önce bitirmek yorulmak ve çalışmayacak duruma gelmek demektir. Bu nedenle aşırı çaba göstermekten kaçınmalıyız. Evet, çalışmalarımızın bitiminde bir sonuç elde etmek istiyoruz ama aşırı çaba sarf edince hemen sonuca ulaşacağız diye düşünmemeliyiz. Aksine enerjimizi aşırı şekilde kullanırsak sonucu geciktirmiş oluruz. Özverili, disiplinli, düzenli çalışmalıyız fakat dinlemeye, gücümüzü toplamaya da vakit ayırmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski