Dağ Başından Duman Eksik Olmaz Kompozisyon

Bu yazımızda dağ başından duman eksik olmaz ne demek konusunda örnek olması için bir kompozisyon yazacağız.

Dağ toplumda önemli görevleri yürüteni sorumluluğu altında birçok insanın idaresi olan büyük işleri yapan kişileri temsil eder. Mesela ilçelerde kaymakam, şehirlerde vali daha genel anlamda düşünürsek bir devleti yöneten başbakan veya cumhurbaşkanı dağa benzetilebilir. Bu kişiler toplumun bütün sorumluluğunu üstlenmiş durumdadır.

Büyük işlerden sorumludur. Böyle çok önemli ve büyük işleri yürüten kişilerin da başından sıkıntısı eksik olmaz. Çünkü bir sürü konuya onlar bakıyor. Her an bir sorun çıkabiliyor ve hepsiyle aynı anda baş etmek zorunda oldukları için birçok şeye kafa yorarlar. Rahat nedir bilmezler. Hep bir telaş halinde olurlar. Bu örnekler dağ başından dumanın eksik olmaması şeklinde bir anlamı ortaya koymaktadır. Normalde dağ yüksek olduğu için doğası gereği başından sis, bulut, duman eksik olmaz. Gerçek hayatta da insanlar büyük işleri yapacak bir konumdaysa onların da derdi, sıkıntısı bitmez. Dolayısıyla bulunduğumuz yüksek makamları idare etmenin çok kolay bir şey olmadığını söyleyebiliriz.

Kısacası dağ yüksekliğiyle bildiğimiz coğrafi bir yapıdır. Bunun insanlar açısından hayattaki karşılığı da büyük işler yapan kimselerdir. Büyük işler yapanların da sorunu, kaygısı, stresi her zaman olacaktır. İşin doğası gereği bu her yerde böyledir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski