Dostlar Alışverişte Görsün Kompozisyon

Bu yazımızda dostlar alışverişte görsün deyimin anlamlı ile ilgili bir kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Bir işi gerçekten yapmayıp da dışarıya sırf yapıyor gibi görünmeye dostlar alışverişte görsün denir. Yani bu deyimde gerçekten olanla insanların sandığı şey birinden farklıdır. Önemli olan bir işi gerçekten yapmaktır. Onu içimizden gelerek, isteyerek yapmayıp da dışarıya çalışıyor izlenimi vermenin de bir anlamı yoktur.

İşin içine bir göz boyama vardır. Siz hakikatte çalışmayıp da sırf gösteriş oldu, insanlar kendi hakkınızda çalışıyor desinler diye yalandan çalıştığınızda bu durum onları aldattığınız göstermektedir. İşte böyle bir durumu ifade etmek için dostlar alışverişte görsün deyimi karşılık bulmaktadır. Sanki başkaları bana çalışıyor dediğinde elime ne geçecek ki? Böyle yalandan iş yapıyor desinler, sırf laf olsun diye çalışmanın kimseye bir yararı olmaz.

Sonuç olarak insanların bizimle ilgili ne düşündüğüne, hakkımızda ne sandıklarına bakmadan sadece kendimiz için çalışmalıyız. Kimseyi kandırmaya, gösteriş için iş yapmaya hiç gerek yoktur. Bu aldatıcılık en çok bize zarar verir. O yüzden ne yapıyorsak bunun getirisi bize olacaktır. Gösterişe, insanların gözünü boyamaya dönük olarak yapılan işlerden de bir hayır çıkmaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski