Özgürlük özgürlüğü için her gün mücadele edenin hakkıdır anlamı nedir?

Bu bölümdeki yazıyı inceleyip bitirdiğinizde özgürlük özgürlüğü için her gün mücadele edenin hakkıdır sözünün anlamı nedir ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Özgürlüğü hak etmek öyle boş beleş bir iş değildir. Kimse bedavadan özgürlüğü hak edemez. Onu hak etmek için bazı bedeller ödenmesi gerekiyor. Her şey için insanın bir çalışması, özverisi, o yolda verdiği mücadelesi çok önemlidir. Mücadele yoksa kazanılacak bir hak da olmaz. O yüzden özgürlüğü gerçekten istiyorsak bu yolda her türlü mücadeleyi vermemiz gerekir.

Bir kimse özgürlüğü gerçekten istiyorsa her gün bu konuda mücadele etmelidir. Her yeni gün üzerine bir şeyler katarak ilerlemelidir. Bu mücadele asla azalmamalı ve artarak devam etmelidir. Mücadelenin sürekliliği olmalı ki bu anlamda kazanımlar da hak edilsin. Özgürlük anlamında verilen mücadele bir yerden sonra azalıp kesintiye uğrarsa o zaman onu hak etmek de gittikçe zor bir hal alır. Yani neredeyse imkansız hale gelir. O yüzden hürriyete layık olmak için sürekli çaba göstermek gerektiğini bilmeliyiz.

Kime sorsanız herkes özgürce yaşamak istediğini söyler. Fakat bunun için mücadele ediyor mu, ona bakmalıyız. Özgürlüğü için her gün mücadele eden eninde sonunda özgürlüğe ulaşır. Bu da onun alnının akıyla kazandığı bir haktır diyebiliriz. Özgürlük insanca yaşamanın en önemli koşuludur. İnsanlar tutsak ve başkasına bağımlı yaşamaya layık değildir. Bu nedenle özgürlük için ömrümüzün sonuna kadar mücadeleyi elden bırakmamalıyız. Her gün özgürlüğü için çalışıp çabalayan, mücadelesinden vazgeçmeyen insanlar bu anlamda çok kıymetli bir şey yapmış oluyor. Onların bu mücadelesi takdire şayandır.

Sonuç olarak özgürlük kendiliğinden kazanılmaz. Ona ulaşmak ve özgürlüğü hak etmek adına ne gerekiyorsa durup dinlenmeden mücadeleyi sürdürmek lazımdır. Çalışmaysa çalışma, mücadeleyse mücadele hep olmalıdır. Hiçbir şey yapmayıp mücadeleden kaçıp özgürlüğe ulaşamayız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski