Fırtınalar Denizi Sevmemize Engel Olmaz Kompozisyon

Bu yazımızda fırtınalar denizi sevmemize engel olmaz sözünü açıklayan kısa bir kompozisyon hakkında bahsedeceğiz.

Denizi seven biri için denize açılıp gezmek, uçsuz bucaksız yerlere doğru yelken açmak çok keyif verici bir iştir. Fakat denizde ciddi bir tehlike de vardır. Yelkenlerin alabora olmasına neden fırtınalardan bahsediyorum. Peki fırtınası eksik olmaz diye denizi sevmekten vazgeçecek miyiz yani? Elbette böyle bir şey olmaz.

Bir şeyi seviyorsak onun tehlikeli yanlarının olduğunu da göz önünde bulundurmalıyız ama bu sevgimizden asla ödün veremeyiz. Her şeyin risk barındıran tarafları mutlaka vardır. Bunlar bizim onları sevmemize engel değildir. Biz yine neyi seviyorsak hiçbir şey yokmuş gibi sevmeye devam etmeliyiz. Ancak bu tehlikeli zamanlarda da gerekli önlemleri titiz bir şekilde almalı ve herhangi bir kazaya karşı kendimizi korumasını bilmeliyiz. Mesela yükseklik korkusu var diye dağa tırmanmaktan vazgeçilmez. Hele ki dağcılığa ilgimiz varsa bu korku bize engel olamaz. O yüzden sevdiğimiz ilgi duyduğumuz şeyleri yapmak elbette çok önemlidir.

Sonuç olarak yapmaktan hoşlandığımız pek çok faaliyet olabilir. Onlar bizim hayatımıza renk katan, yaşmaktan keyif almamızı sağlayan fırsatlardır. Korkutucu yanları var diye onlardan vazgeçmek doğru olmaz. Tedbirimizi alıp adımlarımızı sağlam atarsak en küçük bir aksilikle karşılaşmayız. Dolayısıyla tehlikeler bizi sevdiğimiz şeyleri yapmaktan alıkoyamaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski