Gözünü Budaktan Sakınmamak Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyenler gözünü budaktan sakınmamak deyiminin anlamı ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaktır.

Bizim için bazı adımları atmak çok zor olabilir. Çünkü işin sonunda çeşitli tehlikeler vardır. Bu tehlikelere rağmen cesaretini ortaya koyan, gözünü budaktan sakınmayan kişiler girişimci bir ruha sahiptir. Girişken olmak tehlikeleri bilmesine rağmen o işi yapmaktan çekinmemek demektir.

Budak kelimesi insanların gözünü korkutan tehlikeler anlamına gelir. Sakınmak korkup kaçmak , bir işe başlama cesaretini gösterememek demektir. Yapmaktan korktuğumuz işlerin meyvesini de alamayız. İnsanların geneli tehlikeli olur diye bir şey yapmaktan çekiniyor. Bunu normal bir durum olarak karşılamalıyız ama risk almak da çok önemlidir. Eğer bu iş tehlikeli deyip çoğu şeyden vazgeçersek o zaman hiçbir şey elde edemeyiz. Aynı zamanda hayatın da bir anlamı kalmaz. Bazı mutlulukları yaşamak, hayatın tadına varmak tehlikeli işleri yapmak için istekli olmanın bir sonucudur. Bu yüzden risk almak, korkularımızı üzerimizden atıp hareket geçmek çok şey kazanmayı sağlar. Korkup geri kaçmaktansa cesurca adım atıp bir şeyi başarmak, onun üstesinden gelmek insanlara önemli bir öz güven sağlayacaktır.

Kısaca belirtmek gerekirse bizi korkutan şeyler her zaman olacaktır. Bu hayat korkaklara bir şey vermez. O yüzden cesaretimizi toplamalı, içerisinde tehlike barındıran büyük işleri yapabilmeliyiz. Bunun için öncelikle kendimize inanmalı ve girişken olmalıyız. Aman bunu yaparsam başıma şu olumsuzluk gelir deyip gözümüzü budaktan sakınırsak bir kazancımız da olmayacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski