Aşağıdaki görsellerin sizde uyandırdığı duyguları arkadaşlarınızla paylaşınız.

5. sınıf 6 Mart 1915 Gecesi metni 12. etkinlik: Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellerin sizde uyandırdığı duyguları arkadaşlarınızla paylaşınız.

Görseller vatanımızın işgal atında olduğu zamanda büyük küçük herkesin bu tehlikeyi bertaraf etmek için çaba gösterdiğini anlatıyor. Mesela görsellerin birinde bizimle aynı yaş aralığında olan akranlarımız bile var. Onlar daha öğrenci ve okula gitmeleri gerekirken vatan savunması için orduya katılıyor. Bu çok etkileyici bir görüntü bana göre.

Yine bu görsellere baktığımda ordumuzda, askerimizde büyük bir disiplin anlayışı olduğunu görüyorum. Herkeste vatanı kurtarma adına bir kararlılık var. Asla vazgeçmedikleri o kadar belli oluyor ki bunu görsellerden rahatlıkla anlıyorum. Seyit Onbaşı tek başına onlarca ağırlıktaki bir mermiyi topa yerleştirirken içindeki iman gücü ve inanmışlıkla hareket ediyor. Ordumuz aynı safta topluca namaz kılıp dua ediyorsa bu onların kazanmaya ne kadar çok istekli olduklarını gösteriyor. Düşmanların topu tüfeği varsa bizim milletimizin de içinde büyük bir cesaret, kararlılık ve iman gücü var. Halk kurtuluşa zaten inanmış. Yenilmeyi ve başka devletlerin emri altında yaşamayı asla kabul etmemiş.

Sonuç olarak aşağıdaki görseller bize halkımızın çoluğuyla çocuğuyla, askeri ve milletiyle bir bütün olarak vatanına nasıl sahip çıktığını anlatıyor. Bizlere bu vatanı özgür bir şekilde bırakan atalarımız, ordularımız, kadın ve çocuk yaştaki kahramanlarımıza aslında ne çok minnettarız. Onların bu cesareti, inanmışlığı, tarihte yazdıkları destan bize ders olmalıdır. Bu yapılan kahramanlıkların hiçbirini unutmamalıyız. Vatanımızın nice badireler atlattığını, ecdadımızın nice sıkıntılara karşısında eğilmeyip dik durduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski