İnternet Etiği ile İlgili Hikaye

Bu bölümü tamamladığınızda bilişim etiği olarak da bildiğimiz internet etiği ile ilgili hikaye yazacak donanıma ulaşacaksınız.

Burak, teknolojinin çerez gibi tüketildiği bir çağda dünyaya gelen ve evin en küçüğü olarak küçük yaşta internetle tanışmıştı. Şimdi ortaokula geçmişti. Bilgisayara ayrı bir ilgisi vardı. Zaten birçok ödevini internetten araştırarak, örnek alarak yapıyordu. Ara sıra da internet üzerinden oyun oynuyordu.

Onun çok güzel bir huyu vardı. İnterneti sık kullanmasına rağmen etik konusuna da özellikle hassasiyeti vardı. Çünkü ailesi ona internet etiği bilincini kazandırmıştı. Bilgisayarda çokça vakit geçiriyordu buna karşın hiçbir şekilde internetten kurduğu iletişimde yanlış ve ahlaki olmayan davranışlarda bulunmuyordu. Gerçek hayatta nasıl başkalarına karşı saygılı oluyorsa, çevrim içi ortamlarda aynı tutumu sergiliyordu. Onun işi sadece eğitimine katkı sağlaması ve bazen de oynayarak kafa dağıtması için interneti kullanmaktı. Bilişim suçlarından hep uzak duruyordu. Zaten evde kullandıkları internet çocuklar için güvenli olacak şekilde ayarlanmıştı. Bir gün bilişim öğretmenleri onlara internet etiği hakkında araştırma ödevi verdi. Burak akşam bilgisayarın başına oturarak bu konuda ayrıntılı bir araştırma yaptı. Araştırmasını internet ortamında uyulması gereken kurallar olarak çok sade bir şekilde tek bir cümleyle özetleyebiliriz. Öğrendiği bilgileri defterine not etti. Daha sonra bu bilgileri düzenleyerek powerpoint üzerinde güzel bir sunum hazırladı.

Bir sonraki bilişim dersinde tüm sınıfa sunumunu yaptı. Öğretmeni onun bu konuda özenle hazırlayıp sunduğu bu slaytı çok beğendi. Diğer arkadaşları da internet etiği ile ilgili onun sayesinde birçok bilgi öğrendi. Böyle yararlı ve etkili bir çalışma hazırlamaktan dolayı çok mutlu oldu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski