Evdeki Hesap Çarşıya Uymaz Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyerek evdeki hesap çarşıya uymaz anlamı ile ilgili kompozisyon yazmak için ilham alacaksınız.

Biz insanlar yapacağımız şeyler için önceden kafamızda bir hesap yaparız. Yani gerçekleştirmek istediğimiz şeylerin çoğunu aklımızdan tasarlarız. Fakat işin içine girdiğimizde birçok nedenden ötürü işler hesapladığımız gibi gitmeyebilir. Yani bazı şeyler değişmiştir, biz günceli takip etmediğimizden bu değişiklikler hesaplarımızı bozar.

Mesela evde bir şey kalmadığında elimize bir kağıt alır alışveriş listesi yaparız. Bu listeye alacağımız ürünleri ve bunlara ait fiyatları tahmin yaparız. Buna göre de üzerimize harcayacağımız miktarda para alırız. Çarşıya gittiğimizde bazı ürünlere zam geldiğini görebiliriz. Hesapladığımız fiyatın daha üstünde bir harcama gerektiğini anlarız. İşte bu örnek en basit haliyle evdeki hesabın çarşıya uymadığını gösteriyor. Gönül ister ki önceden yaptığımız planlar istediğimiz gibi olsun ama maalesef her zaman işler yolunda gitmez. Karşımıza çıkabilecek olması muhtemel durumları göz önünde bulundurmak bu anlamda çok önemlidir. Genel olarak insan, yapacaklarını önceden planlıyor. İşte yarın şunu alacağım, önümüzdeki sene bir araba almayı düşünüyorum, yaz gelince otelde garsonluk yapacağım, üniversitede tıp alanında okuyacağım, ileride bir dükkan açacağım gibi örnek planlamalar yaptığımız hesaplardan bazılarıdır. Fakat günü geldiğinde bazı terslikler işlerimizi bozuyor.

Kısaca belirtmek gerekirse biz ne kadar plan yaparsak yapalım gerçekte lan durumda farklılıklar yaşanıyor. Çünkü sahaya indiğimiz zaman oradaki şartlar hesabımızla bağdaşmıyor. Dolayısıyla hiçbir plan tam olarak gerçekleşmez. Birçok yenilik, değişiklik olabilir. Yahut da biz gerçeklere uzak kalmışızdır. Koşullar elverişli değildir, hesaplarımız istediğimiz gibi gitmez.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski