Kin Taşımak, Yanan Bir Kömür Parçasını Başkasına Atmak İçin Eline Almak Gibidir. Sadece Kendini Yakarsın Anlamı

Bu yazımızda kin taşımak, yanan bir kömür parçasını başkasına atmak için eline almak gibidir, sadece kendini yakarsın sözünün anlamı ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Bir kimsenin yüreğinde kin taşıması en çok kendine zarar vermesine yol açar. Çünkü kin tutmak başlangıçta karşı tarafı yakmak veya onu kötü duruma düşürmek, ona zarar vermeyi gütse de en çok zararı sahibine verir. Bundan dolayı kimseye karşı kin beslememeliyiz.

İnsanlar arasında bazen iş veya baka nedenlere bağlı olarak anlaşmazlıklar, kavgalar, küçük düşürmeler yaşanabiliyor. Bu durumda mağdur tarafta olan kişi karşı tarafta intikam alma yoluna gidiyor. Bu onun kin taşıdığını gösteriyor. Oysa kin tutmanın kimseye bir faydası olmadığını aksine çok ciddi anlamda zarar verdiğini anlamak gerekiyor. Kin yanan bir kömür parçasına benzetilir. Eğer kin tutarsak bu kor halindeki kömürü elimize almış gibi oluruz. Bu durumda sadece kendimizi yakarız. Dolayısıyla bunları iyi düşünmek ve kinden uzak durmak kendi adımıza çok daha iyi ve güzel olacaktır.

Sonuç olarak kin gibi yakıcı bir belanın esiri olmamalıyız. Bir şekilde zarara uğramış olsak da bize bunu yapana kin beslemek gibi kötü bir tutumda olmamalıyız. Biz böyle bir yanlışa sürüklenirsek en çok kendimizi yakarız. Karşımızdaki kişiye ise hiçbir şey olmaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski