Kızılay kara gün dostudur sözü ile ilgili düşüncelerinizi belirten kısa bir metin yazınız.

Bu yazıda Kızılay kara gün dostudur sözü ile ilgili düşüncelerinizi belirten kısa bir metin yazınız konusu kısaca ele alınmıştır.

Nerede bir kaza, afet veya kötü bir olay yaşanırsa Kızılay oraya elini uzatır. Bu yaşanan kötü olaylar sadece bir kişiyi değil kitleleri etkileyen türen büyük bir olaydır. İşte aşırı bir yağış düşer selzedeler için Kızılay çadır, battaniye, yiyecek, sıcak çorba gibi barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır. Başka bir afet olur. Bundan büyük zarar gören ve evi barkı yıkılan, ahırları yok olan, hayvanları telef olan insan toplulukları olabilir.

İnsanların hayatını hasar verecek biçimde etkileyen büyük olaylar onları mağdur ve yarıma muhtaç duruma düşürünce Kızılay hemen devreye girer. Bu kötü günler kara gün olarak nitelendirilir. Kızılay da yaptığı yardımlar ve zor durumdakilere uzattığı yardım eliyle kara gün dostudur diyebiliriz. Dünya hali işte, hiç beklenmeyen zamanlarda ölüm, yaralanma veya maddi hasara yol açan şeyler olduğunda, göç, sağlık , kan verme, sosyal yardım gibi insani yardım gerektiren koşullarda Türk Kızılay'ı kolları sıvar ve o kişilere gereken yardımda bulunur.

İnsanların başına her şey gelebiliyor. Büyük bir kaza, büyük ölçekli bir deprem, yangın gibi olumsuzluklar herkesin başına gelebilir. Bu tür kötü şeyler gerçekleştiğinde halka yardım edecek kuruluşların başınd Kızılay vardır. Çaresiz kalmış insanların daha iyi koşullarda yaşaması için onlara bir sot gibi elini uzatan Kızılay'ın yaptığı bu yardımlar insanlık dersi verir. Ayrıca gidecek bir yeri olmayan, sıcak bir yemeğe, kalın bir battaniyeye ihtiyacı olan insanlar için Kızılay'ın yardım elini uzatması çok anlamlı bir şeydir. Bu yüzden iyi ki Kızılay var diye düşünüyorum.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski