Sorunları Neden Olduğunuz Düşünce Yapısıyla Çözemezsiniz ile İlgili Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyerek sorunları neden olduğunuz düşünce yapısıyla çözemezsiniz ile ilgili kompozisyon yazınızı oluşturabilirsiniz.

Sahip olduğunuz düşünce yapısı bazı sorunların çıkmasına nende oluyorsa o sorunları aynı kafayla çözemezsiniz. Öncelikle düşünce tarzını değiştirmeniz gerekecektir. Çünkü zaten bu sorunların kaynağında sizin düşünce tarzınız vardır. Demek ki düşünce yapısında bir yanlışlık var ve bunlar sorunlara davetiye çıkarıyor.

Bizler karşımıza çıkan sorunları çözmek için çaba sarf ederiz. Ancak bu sorunlara bizim bakış açımız yol açıyorsa o zaman dönüp kendi zihin dünyamıza bakmalı, sorunların çözümünün adresi olarak düşüncelerimizi değiştirmeyi görmeliyiz. Bir düşünce yapısı hatalıysa, yanlışlıklara sahipse elbette birçok sorunun ortaya çıkmasına zemin hazırlar. Bunu anladığımız zaman ilk olarak düşüncelerimizi değiştirmek gerekiyor. Neyi yanlış yaptık, hangi düşünce sorunlara nende oluyor diye kendi iç dünyamızda bir kritik yaparsak neden olduğumuz sorunları çözmek de kolaylaşır.

Sonuç itibariyle aslında iyi niyetli olsak bile bazı düşüncelerimiz sorunlu olduğu için çeşitli sorunlara yol açmaktadır. Aynı kafa yapısıyla hareket edip bu sorunları çözmek mümkün değildir. Burada dikkat çekmek istediğim temel nokta bu sorunları kendi, düşünce yapımızın üretmesidir. O zaman düşüncemizde bir değişikliğe gitmeden sorunları nasıl çözeriz ki? Dolayısıyla ilk önce meselenin kaynağının kendi düşüncemiz olduğunun farkına varmalı, ardından bu düşünce tarzını değiştirmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski