Azim ile ilgili konuşma yapınız.

Bu bölümü tamamlayınca azim ile ilgili konuşma yapınız konusunda daha iyi duruma gelecek ve konuşmanız için fikir alabileceksiniz.

Bir işte bütün sıkıntılara rağmen koruduğumuz başarma isteğine azim denir. Azimli biri her şartta çalışmaya devam eder. Onun düşüncesi başarı üzerine şekillenmiştir. Bu kapsamda karşısına ne kadar zorluk çıksa da vazgeçmeyi asla düşünmez.

Örnek verecek olursak bir futbol takımı için elemeler yapılıyor diyelim. Bizim de boyumuz oldukça kısa olsa, bizi bu yüzden takıma almak istemezler. Ancak biz bu işi ne kadar çok istediğimizi gösterebiliriz. Sonuna kadar bu amacımız için çaba sarf ederiz. En sonunda da bizi takıma almak zorunda kalırlar. İşte bu tavrımız azmin zaferidir. Yine bizi köylü, bu çocuk okuyamaz diye küçümseyenlere inat çok çalışıp okuyup iyi bir meslek sahibi olabiliriz. Bu isteği başarmak için de önümüzde zorlu yollar olacaktır. Ortaokuldan sonra lise, daha sonra üniversite derken kalma yeri, okul harçlığı, gurbette ayrılık acısı çekme ve daha bir sürü sorun karşımıza çıkacaktır. Bir de hakkımızda bundan bir şey olmaz diyenlerin sözleri canımızı sıkabilir. Bütün bu can sıkıcı durumlara rağmen biz ısrarla okursak ne kadar azimli olduğumuzu göstermiş oluruz.

Sonuç olarak bir şeyi başarmak için kararlı durmak, her türlü sıkıntıyla baş edip çok çalışma ve bu kazanma isteğini iç kaybetmemek aslında azmin kendisidir. Demek ki azim varsa asla yılgınlık yoktur. Çünkü azim insana her sıkıntıya katlanma gücü, her zorluğun üstesinden gelme inancı verir. O yüzden neyi başarmak istiyorsak o anlamda kim ne demiş, önümüze hangi engeller çıkmış bunlara bakıp da geri dönmemeliyiz. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski