Vazgeçersen Kaybedersin ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızı örnek olarak incelediğinizde vazgeçersen kaybedersin ile ilgili kompozisyon yazmak için yeterli seviyeye ulaşmış olacaksınız.

Hepimizin başarmak istediği bir durum vardır. Bu genellikle aklımızda hayalini kurduğumuz isteklerimiz üzerinden oluşur. Fakat bu isteklerimize ulaşmak için de sebat etmeli, disiplini elden bırakmadan çalışmalıyız. Şayet en küçük bşr terslik olduğunda vazgeçersek işte o zaman kaybederiz.

Üzerinde yürüdüğümüz yol hep açık ve sorunsuz olmayacaktır. Bazen karşımıza çok dikkat isteyen tehlikeli virajlar çıkacak. Söz konusu virajlar yaşayabileceğimiz sıkıntılar ve zorluklar demektir. Siz bu virajlardan korkup vazgeçtiğiniz anda o ana kadar katettiğiniz mesafenin de bir anlamı kalmayacaktır. Dolayısıyla bir başarı için çalışmamızda her türlü zorluğa rağmen kararlı olmak çok önemlidir. Elbette başarıya gittiğimiz yolda bir şeylerde aksaklık yaşanacaktır. Bu aksamlar bizi vazgeçmeye zorlasa da onları sabır ve kararlılıkla atlatanlar başarıya ulaşmayı hak edecektir. Anlayacağınız vazgeçersen kazanabileceğin her şeyi kaybedersin. Yok, devam edersen bütün her şey senin lehine gelişir. O yüzden en iyisi yolun sonundaki başarıya ulaşmak için karşımıza çıkabilecek sıkıntıları aşmaya dair inancımızı korumaktır.

Kısaca toparlayacak olursak kaybetmek yenilmeyi kabullenmek demektir. Hiç kimse de kaybetmenin tarafında olmaz. Yani normal bir insan problemlerin üstüne gider. Onları aşmak için elinden gelen çabayı gösterir. Bu yolda dik duruşunu bozmadan korur. İşte o zaman kaybetmek gibi bir endişeye gerek kalmaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski